Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Karavan „Zajednici zajedno“ kompanije NIS obišao još jednu školu u Srbiji

  Digitalna oprema za osam učionica u Građevinsko tehničkoj školi „Neimar“ u Nišu

  Na svom putu kroz partnerske gradove i opštine, karavan „Zajednici zajedno“ kompanije NIS zaustavio se u Građevinsko tehničkoj školi „Neimar“ u Nišu. NIS je u okviru programa „Zajednici zajedno 2020“ školi donirao više od 800 hiljada dinara za nabavku i postavljanje digitalne opreme u osam učionica.

  Nova digitalna oprema (osam projektora sa nosačem i osam laptopova) doprineće unapređenju kvaliteta obrazovno – vaspitnog rada u školi i omogućiće nesmetano odvijanje nastave, pre svega kada je u pitanju realizacija multimedijalnih nastavnih sadržaja. Ono što je takođe bitno, jeste da će i učenici i nastavnici opremu moći da koriste u svakom trenutku, kao i da ostaje na raspolaganju i narednim generacijama.

  U toku svečanog događaja, predstavnici Festivala nauke prisutnim učenicima su održali ogledni čas i pokazali nekoliko zanimljivih eksperimenata.

  Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću u NIS-u, je ovom prilikom istakao značaj saradnje kompanije i Grada Niša.


  „Kompanija NIS na teritoriji Grada Niša sprovodi veliki deo poslovnih aktivnosti. Ipak, ono na šta smo mi najviše ponosni je društvena odgovornost i veliki broj projekata koje NIS kroz program „Zajednici zajedno“ već dugi niz godina razvija sa Gradom Nišom. Iza nas je prethodnih decenija 77 projekata i uložena sredstva od 70 miliona dinara i današnji projekat digitalizacije je samo jedan od njih“, rekao je Despotović i najavio da će kompanija kroz program „Zajednici zajedno“ ove godine podržati projekte čiji su fokus ekologija i energetska efikasnost.

  Prof. dr Vladislav Marjanović, gradski većnik za privredu i održivi razvoj Grada Niša, naveo je značaj ulaganja kompanije u Grad Niš i istakao važnu međusobnu saradnju.

  „Fascinantno je pratiti decenijske aktivnosti NIS-a, kao jedne od najznačajnijih firmi u Republici Srbiji, i posmatrati kako već dugi niz godina sprovodi projekte koji za cilj imaju pomoć zajednici. Evidentno je da NIS prepoznaje značajne sektore, poput zdravstva i obrazovanja, u koje ulaže velika sredstva“, rekao je Marjanović i najavio dalju saradnju sa kompanijom NIS u okviru ekoloških projekata.


  Sreten Vasić, direktor škole, zahvalio se kompaniji NIS na donaciji i rekao da je škola sada umesto jedne, dobila osam multimedijlanih učionica koje će unaprediti rad učenika i nastavnika.

  „Zahvaljujući ovoj donaciji uspeli smo da u doba pandemije objedinimo nastavu i za one učenike koji uče od kuće, i za one koji nastavu pohađaju u školi, što omogućava održavanje časova u realnom vremenu za celo odeljenje. Mi očekujemo da će rezultati na kraju godine biti za 20 odsto bolji, ne samo kada je u pitanju nastava, nego i uspeh đaka na maturskom ispitu. Siguran sam da će mnoge generacije učenika imati velike koristi od ove opreme, te i kada govorimo o održivosti projekta, ona je neosporna“, istakao je Vasić.

  Građevinsko tehničku školu „Neimar“ iz Niša pohađa skoro 400 učenika. To je jedina škola u delokrugu od 200 kilometara koja školuje učenike na obrazovnim profilima geodezije i građevinarstva. Škola postoji preko 80 godina, što je svrstava u jednu od najstarijih u regionu. Nju pohađa i veliki broj đaka slabijeg materijalnog statusa i đaka iz ruralnih područja, kojima će ova oprema biti od velike koristi prilikom učenja.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE