Kako izgleda savršen prostor za kreativno razmišljanje?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako izgleda savršen prostor za kreativno razmišljanje?

  Ideje su žila kucavica svakog posla. Generisanje kontinuiranog toka ideja pomaže kompaniji da ostane inovativna, da ide u korak s vremenom i daje konkurentsku prednost na zasićenom tržištu. I dok neke ideje ne uspevaju, a druge će biti ukinute pre nego što se uopšte pokrenu, sve one trebaju polaznu tačku: prostor koji promoviše kreativno razmišljanje.

  Svakako predlažemo “open space” opciju koja podstiče kreativne tokove, možda da dodamo malo zelenila, ma – hajmo o prirodu!

  Ostanimo van mreže, jedno sa florom i faunom oko nas, povežimo se sa mirom koji uvek nosimo u sebi ali ga često zaboravljamo. Ideje će poteći same.

   

  Ako ova opcija nije uvek lako dostupna, barem učinite da kancelarija bude deo zabave. 

  Neka ceo tim napravi pauzu, odvrne muziku što je moguće glasnije, a onda pevajte, igrajte, smejte se, i kad zaboravite da ste na poslu, to je momenat opuštanja odakle mogu da se jave razne ingeniozne ideje. Obavezno naručite dobru hranu, sedite za sto u konferencijskoj sali i napravite od “dana kada ste imali kolektivnu blokadu ideja”, dan “kanc žurke sa onom mnogo dobrom hranom kada nam je sinula ideja”.

  Možda ćete jedan dan raditi kraće, a onda uveče napraviti kancelarisjski maskenbal.

  Sjajan način da se motivišu zaposleni, podstakne mašta, ili da se završi nedelja. Onda će svi u ponedeljak doći nasmejani na posao. Ideje će samo “leteti” kroz vazduh.

  Još jedna dobra opcija je team building radionica. 

  To znači da će ceo tim imati pune ruke posla, zaronjene duboko u okviru nekog zanata, a da će im mozgovi biti okupirani manjim zadatkom, što izuzetno povećava opcije da nekome od njih “sine” glavna ideja.

  Preporuka je da recimo “uprljate ruke” čokoladom, za šta sjajan program imaju u Adore Chocolat. Njihova team building taktika je da radite u čokoladi a onda se nagradite!

   

  Evo još nekih predloga za to kako urediti megakreativnu kancelariju:

   

  https://www.youtube.com/watch?v=W4Glzoslt1w

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels/Pixabay

  Piše: M.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE