Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako izgleda kosovskih 100% u praksi: Izračunati su i gubici

  Srbija gubi mesečno 42 miliona evra zbog taksi od 100 odsto koje je uvela Priština na robu iz Srbije, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

  „Taj gubitak nije ni približan onome što gube Srbi na Kosovu i Metohiji zbog nerazumne odluke vlasti u Prištini“, kazala je Brnabić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

  Ona je istakla da se Srbi na Kosovu sada osećaju još manje sigurno i više diskriminisano nego 6. novemba, kada su uvedene takse od 10 odsto na robu iz Srbije, i 21. novembra kada su takse povećane na 100 odsto.

  „Ne znamo da li će Srbiji na Kosovu i Metohiji imati goriva, lekove i hranu zbog ove nerazumne odluke Prištine koja je nerazumna i prema Albancima“, kazala je premijerka.

  Istakla je se skoro svi albanski proizvodi prave od sirovina iz Srbije.

  Podaci iz Prištine, potvrđuju ovu neveselu statistiku. Od uvođenja taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine na Kosovo je za dve nedelje ušlo 49 kamiona sa robom u vrednosti od 140.000 evra, izjavio je za prištinske medije portparol Carine Kosova Adriatik Staviljeci.

  Iz Srbije je ušlo 38 kamiona, dok je 11 kamiona sa robom ušlo iz BiH.

  Prema njegovim rečima, u tim kamionima su uglavnom transportovane sirovine.

  Pre uvođenja takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH na Kosovo je prema podacima Carine Kosova ulazilo do 100 kamiona iz Srbije.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE