Kako i gde zaraditi na crnogorskom primorju?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako i gde zaraditi na crnogorskom primorju?

  U željnom iščekivanju leta 2022. godine i, nadamo se, povoljnijim uslovima za putovanje, svi polako kreću da planiraju kako da letnji period iskoriste na najbolji način. “Idem na more” uvek je prva ideja za letnje putovanje – asocijacija na 10 dana potpunog odmora, opuštanja i uživanja. Međutim, “idem na more” vrlo često se odnosi i na obavljanje sezonskih poslova na primorju, gde osim što možete dobro zaraditi, svakako nije isključeno ni uživanje u moru i suncu.  

  Pojedine statistike nam otkrivaju da susedna Crna Gora godišnje ima fluktuaciju od oko 40 hiljada sezonskih radnika, od kojih svaki drugi dolazi iz Srbije. Najviše ponuda za posao svakako imaju Herceg Novi, Kotor i Budva, kao centri primorskog turizma u Crnoj Gori, ali se sve više razvijaju i Bar i Ulcinj. Što se tiče predznanja, engleski se podrazumeva prilikom rada u uslužnim delatnostima, dok je poznavanje ruskog jezika svakako plus na crnogorskom primorju.

  Većina poslova u sezoni podrazumeva rad u ugostiteljstvu, te se na najviše oglasa svake godine traže glavni i pomoćni kuvari, konobari, barmeni, hostese. Najplaćenija je svakako pozicija glavnog kuvara, koja negde može da dostigne i do 2.500 evra mesečno. Svakako ne treba zaboraviti ni restorane brze hrane, gde su najtraženiji pica majstori, ali i prodavci sladoleda. Odmah uz ugostiteljstvo prednjače poslovi održavanja u hotelima, gde se najviše traže radnici na recepciji, higijeničari, sobari…

  One&Only Portonovi

  One&Only Portonovi

  Međutim, kako se poslednjih godina crnogorsko primorje sve više razvija i postaje luksuznije, tako i poslovi koji se nude postaju sve primamljiviji. Tako rizort One&Only Portonovi, u Kumboru kraj Herceg Novog, ovog leta otvara čak 250 pozicija – pored standardnih sezonskih poslova, nude se i oni koji uključuju rad sa decom ili na bazenu, ali se traže i spa terapeuti i kozmetičari, specijalisti za ljudske resurse… Što se tiče kuhinje, gosti One&Only Portonovi rizorta pored mediteranske hrane imaju priliku da uživaju i u azijskoj kuhinji, te je rizort u potrazi i za suši majstorima i veštim kuvarima sa iskustvom.

  One&Only Portonovi

  One&Only Portonovi

  Pored većih plata u odnosu na druga mesta, prednost rada u rizortu jeste i uvek zagarantovan smeštaj, kao i popust na hranu. Zaposleni takođe imaju i prava na popuste u rekreativnim i wellness centrima u sklopu kompleksa, kao i na korišćenje hotelskih outleta. Neretko se desi da rizorti koji su deo većih sistema organizuju i personalizovane programe obuke za zaposlene, omogućavajući im da unapređuju svoja znanja i napreduju u karijeri.

  Kandidati svoj CV mogu poslati na careers@oneandonlyportonovi.com, a više informacija mogu dobiti putem broja +382 67 073 048.

  Izvor: BIZLife

  Foto: One&Only Portonovi

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE