KAKO DA upravljate svojim emocijama? (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KAKO DA upravljate svojim emocijama? (VIDEO)

  U novoj epizodi “Kako da” Aleksandra Stefanović, lični poslovni trener i autorka knjige “Liderstvo u zrnu soli”, otkriva kako upravljati sopstvenim emocijama.

  Kako navodi, kako bismo mane bespotrebno trošili energiju, treba da budemo više mudri, a manje u pravu.

  “Zamislite da je vaš život kao vožnja automobila. Kada imate prednost na putu i naiđe neki drugi auto koji ne poštuje pravila, šta uradite? Zakočite i propustite jer je to jedino mudro. U suprotnom, možete biti u pravu ali i mrtvi i onda će na vašem spomeniku da piše ‘ Umrla, ali je bar bila u pravu’ “, objašnjava metaforički Stefanović.

  Kako ističe, ako se pomirimo sa tim da se naše mišljenje neće uvek dopasti drugoj strani, te da nam se život neće mnogo popraviti ako dokažemo da je baš naše mišljenje tačno, onda je mnogo lakše.

  “Ako naučimo da prihvatimo da nam nije važno mišljenje svakoga koga sretnemo, i još važnije, da je mišljenje samo mišljenje, a ne vrhovna istina, možemo sebi značajno da unapredimo život”.

  Opširnije o tome kako kontrolisati sopstvene emocije poslušajte u videu.

  Podsetimo, medijska kuća BIZLife pokrenula je ovaj serijal sa idejom da od stručnjaka iz određenih oblasti saznamo kako u njihovoj oblasti ostvariti uspeh.

  Sve ranije epizode možete pogledati na OVOM LINKU.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE