Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MADE IN SRBIJA: Kako se pravi krema za bore (VIDEO)

  Privatne kompanije su nosioci razvoja svake ekonomije, ali se o njima u široj javnosti uglavnom ne zna mnogo. Iako su izdašni poreski obveznici, i poslodavci stotinama hiljada ljudi, za neke od njih i njihove proizvode verovatno još niste čuli.

  Zato je medijska kuća BIZLife pokrenula novi serijal pod nazivom MADE IN SRBIJA u kom vam donosimo postupno svaki korak prilikom proizvodnje nekog proizvoda, odnosno kako se pravi neki proizvod.

  Takođe, odgovaramo i na pitanja o tome čime se bave te kompanije, kako su se razvijale i na koji način funkcionišu.

  MADE IN SRBIJA: Kako se pravi krema za bore

  Od Kleopatrinog kupanja i umivanja magarećim mlekom, preko škotske kraljice Meri koja je lice pilingovala pulpum koja ostaje od vina, sve do savremene proizvodnje i neizbežnog hijalurona i vitamina E, eliksiri za lice prolazili su različite faze. Zato vam u ovoj epizodi donosimo način na koji se pravi krema za bore.

  Posetili smo Apoteku Beograd kako bi prisustvovali načinu na koji se pravi ovaj eliksir mladosti, koji je veoma cenjen na tržištu.

  Proizvodnja prolazi dve faze, uljanu i vodenu. Ovu recepturu osmislio je Galen još 150. godine, a ona se održala i posle mnogo vekova. Danas je ima većina krema za bore.

  Kada se odmere sirovine koje pripadaju masnoj fazi, a posebno sirovine koje pripadaju vodenoj fazi, svaka smesa se sipa u svoj reaktor. Reaktori se zagreju na propisane temperature kako bi se dodate supstance otopile i rastvorile.

  „Hijaluronska kiselina je molekul normalno prisutan u koži, a njegova količina se smanjuje sa starenjem. Ima osobinu da veže jako mnogo vode, mnogo više od svoje mase. U Hijaluron kremi vitmin E je u takvoj koncentraciji da prija koži“, rekla je magistar farmacije iz Apoteke Beograd, Katarina Softić.

  Kompletan proces nastanka kreme za bore pogledajte u videu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT Scrn

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE