Kada kultura spadne na fotografije toaleta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kada kultura spadne na fotografije toaleta

  Rasplet dešavanja u Narodnom pozorištu se i dalje čeka. Mediji sve češće pišu o tome da bi direktor Dejan Savić, protiv kojeg se pobunio veliki broj zaposlenih, konačno mogao da bude smenjen.

  U međuvremenu se vodi “rat” fotografijama toaleta. Nedavno su  na društvenim mrežama i Fejsbuk stranici “Nije umetnički ćutati” osvanule fotografije koje dokumentuju, malo je reći, loše uslove rada u nacionalnom teatru.

  Još uvek aktuelni direktor Savić odgovorio je slikama uređenih toaleta.

  Savić se oglasio i pisanom izjavom koja je objavljena na sajtu Narodnog pozorišta.

  “Sa ponosom obaveštavamo javnost da će Velika scena Narodnog pozorišta biti svečano otvorena 31. oktobra, jer sa nestrpljenjem želimo da otvorimo vrata za naše posetioce. U okviru početne faze rekonstrukcije, završeni su radovi na adaptaciji i popravci dela toaleta za publiku u holu partera Velike scene, kao i na toaletima i tuš kabinama koje svakodnevno koriste članovi ansambla Baleta”, naveo je Savić.

  Ima još toga čime se se Savić hvali i najavljuje.

  “U trećoj fazi rekonstrukcije planira se nastavak radova u sledećoj godini, a prema planu i programu rada za 2019. godinu, po dobijanju saglasnost za planirani budžet. Kako je jubilarna, 150. godišnjica u toku, radujemo se realizaciji radova u zgradi pozorišta kako bi obezbedili bolje i sigurnije uslove za publiku i zaposlene, a takođe, učinili zgradu lepšom i sjajnijom čime bi naglasili značaj ovako velikog jubileja ne samo za nas, već i za kulturu uopšte, a za sve to su Ministarstvo kulture i informisanja i Republika Srbija odobrili značajna sredstva u cilju unapređenja zaštite kulturne baštine Republike Srbije”, istakao je Savić.

  Još uvek aktuelni direktor se u pisanoj izjavi nijednom rečju nije osvrnuo na probleme koji pritiskaju Narodno pozorište i na to što nacionalni teatar, posle smene Željka Hubača, još nema direktora Drame. Možda baš priča o toaletima i ove fotografije pokazuju pravi odnos prema kulturi u Srbiji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Narodno pozorište, FB

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE