Brnabić: Zaslužili smo kritike GRECO, radimo na tome

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabić: Zaslužili smo kritike GRECO, radimo na tome

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić veruje da će Srbija uspeti da na vreme dostavi izveštaj Grupi država Saveta Evrope za borbu protiv korupcije (GRECO).

  U sredu 31. oktobra, Srbija mora da dostavi dodatni materijal tom telu Saveta Evrope, pošto je ocenjeno da je nazadovala u borbi protiv korupcije i da je, od 13 preporuka koje je dobila, sedam ispunila delimično, a šest uopšte nije.

  “To je velika tema i moramo na tome mnogo da radimo”, rekla je Brnabić i podsetila je da je osnovano “koordinaciono telo” Vlade Srbije koje radi na tim preporukama.

  “Srbija na kritike GRECO ne gleda negativno, jer smo kritike i zaslužili”, kaže premijerka koja smatra da je u poslednjih šest meseci urađeno mnogo, ali da mora da se radi još mnogo i da se sarađuje s grupom GRECO.

  Telo Saveta Evrope GRECO je sredinom marta saopštilo da Srbija nije primenila nijednu od 13 preporuka tog tela iz 2015. godine za sprečavanje korupcije među poslanicima, sudijama i tužiocima.

  Dva meseca kasnije, objavljen je godišnji izveštaj za 2017, uz upozorenje da je Srbija “nazadovala u borbi protiv korupcije”, i protiv nje je pokrenut postupak zbog nesprovođenja preporuka tog tela Saveta Evrope.

  Izvor: N1, Agencije

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE