Kad hrana počne da leti (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kad hrana počne da leti (VIDEO)

  Svedoci smo brzog napretka tehnologije u svim oblastima života, ali nam uvek bude zanimljivo kada se nešto primeni u našoj neposrednoj blizini, a naročito ako se odnosi na olakšanje svakodnevnih aktivnosti.

  Možda nekima naručivanje hrane nije baš svakodnevna aktivnost, ali je nešto što većina ljudi često radi. Razmislite onda na koji način bi tako nešto moglo da se ubrza i promeni? Na Islandu su rešili da im hrana stiže vazdušnim putem.

  Na ovom ostrvu se hrana sada dostavlja dronovima, jer se na taj način, kako ističu, smanjuje vreme dostave, a štedi se novac.

  Kako objašnjavaju, korisnici jednostavno na najvećoj aplikaciji za porudžbine hrane  u Rejkjaviku naruče proizvod, a kompanija vlasnik dronova dalje sarađuje sa restoranima po pitanju dostavljanja.

   

  View this post on Instagram

   

  Fast food, even faster. #Iceland #food #fast #drones #technology

  A post shared by World Economic Forum (@worldeconomicforum) on

  Potrošači koristeći aplikaciju mogu da prate dokle je naručena hrana stigla i da „kažu“ dronu kada je iznad njih da im spusti hranu.

  Ipak, postoje određena pravila- potrebno je da naručilac dobije dozvolu svojih komšija da dron može da preleti njihove posede. A takođe ti dronovi ne lete kada je loše vreme.

  Rejkjavik je, kako navode odličan za dronove jer su zgrade uglavnom niže, pa nema mnogo prepreka. Visoke zgrade mogu praviti razne probleme, zbog bezbednosti i prizemljenja dronova.

  Izvor: worldeconomicforum

  Foto: Pixabay

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE