Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jumko spreman za reorganizaciju

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin očekuje da će do kraja meseca Vlada Srbije doneti  zaključak o konverziji svojih potraživanja u vlasništvo u Pamučnom kombinatu „Jumko“ u Vranju, nakon čega će početi sprovodjenje Unapred pripremljenog plana reorganizacije.

  Vulin je posle obilaska nekoliko pogona u „Jumku“ za agenciju Beta izjavio da „koliko ta firma postane važan deo odbrambene industrije Srbije, toliko može da se kaže da ta kompanija ima dobru budućnost“.

  „Svi se mi sećamo kako je izgledao ‘Jumko’ 2015. godine. Nije bilo struje, bio je mrak, štrajk. Danas vidimo da stvari idu nabolje, ta firma će postati važan deo odbrambene industrije Srbije“, kazao je Vulin.

  Dodao je da će gradjani Srbije 20. oktobra u Beogadu moći da vide na vojnoj na vežbi „Sloboda 2017“ šta sve proizvodi „Jumko“ jer će pripadnici specijalnih jedinica nositi „Jumkove“ uniforme i zaštitnu opremu.

  Generalni direktor „Jumka“ Branislav Trajković rekao je za agenciju Beta da je ta kompanija u 2017. godini realizovala za oko 20 odsto više poslova nego u 2016. godini, kao i da su svi proizvodni kapaciteti fabrike zauzeti ugovorenim poslovima do polovine naredne godine.

  „Najveći kupci su naše Ministarstvo odbrane i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Izvozimo i za nemačku vojsku, na englesko tržište ide HTZ oprema, a konac na švajcarsko i nemačko tržište“, kazao je Trajković.

  Prema njegovim rečima, „Jumko“ je u pogonu „balistika“, koji je otvoren pre manje od mesec dana, počeo proizvodnju i pancirnih prsluka i zaštitne opreme, a trenutni godišnji kapacitet ovog pogona je 20.000 ploča i 10.000 kompleta zaštitne opreme.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE