Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još 5-6 dana DIMA i SMRADA od zapaljene deponije

  Na nesanitarnoj deponiji Vinča nastavljeno je suzbijanje požara koji zahvata površinu od oko šest hektara, zbog čega je beli dim prisutan, navodi se u izveštaju Beo Čiste Enerije, francusko-japanske kompanije, koja je procesom javno-privatnog partnerstva preuzela deponiju.

  Građani beogradskih naselja Karaburma, Mirijevo, Zvezdara ponovo su se žalili da se širi neprijatan miris praćen izmaglicom nalik dimu.

  Tanjugu je u Skupštini grada rečeno da se u izveštaju Beo Čiste Enerije navodi da nije primećen otvoreni plamen, da je okvirno 3,2 hektara pokriveno inertnim materijalom, severna kosina je i dalje zahvaćena mestimičnim požarima površine oko 1,3 hektara, dok je istočna kosina potpuno zahvaćena požarom površine oko 1,5 hektara.

  Na gašenju požara angažovano je šest kamiona, jedan bager, jedan dozer i jedan kamion Vatrogasne jedinice sa oko 20 osoba.

  Ukazuje se da je mesto požara prekrivano inertnim materijalom i polivano emulzijom na bazi algi rastvorenih u vodi.

  Vesić: Vetar dunuo prema gradu

  Nekoliko žarišta na deponiji u Vinči još uvek je aktivno, iako je požar lokalizovan, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da će gašenje trajati „još, sigurno, pet ili šest dana“.

  „Vatrogasci sada rade dogašavanje i sami su rekli da će to trajati još pet-šest dana sigurno. Jutros je dunuo vetar prema gradu i zato su oni to osetili dim. Tako će biti dok se sama deponija ne bude ugasila“, rekao je Vesić za Agenciju Beta.

  Prema njegovim rečima, smeće se, na staru deponiju koja trenutno gori, više ne odnosi, a ona će biti rekultivisana i za deset godina na tom mestu će biti šuma.

  On je objasnio da će nova deponija u Vinči, koju su kupile dve strane kompanije, imati tri nova postrojenja od kojih su neka već gotova za preradu građevinskog otpada, za pretvaranje otpada u toplotnu energiju i proizvodnju struje. Kako je objasnio, urađeno je i postrojenje za preradu otpadnih voda.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE