Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još 100 praznih seoskih kuća dobilo nove vlasnike

  Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je da je još 100 praznih seoskih kuća dobilo nove, mlade vlasnike, što je nova pobeda tihe, nevidljive Srbije.

  Naveo je da je među njima svoj krov nad glavom steklo i 82 dece, a da Kumane u Novom Bečeju dobija porodicu sa devetoro dece.

  „To je prava pobeda tihe, nevidljive Srbije“, kazao je Krkobabić nakon što je komisija odobrila novih 100 zahteva za kupovinu kuća na selu.

  Na sednici komisije dodeljene su kuće koje se nalaze u 35 opština Srbije i 77 sela.

  Nakon odluke komisije uslediće potpisivanje trojnog Ugovora između Ministarstva za brigu o selu, jedinice lokalne samouprave i korisnika bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

  Kuća

  Pixabay

  Tako će novi dom dobiti 60 mladih parova, 13 poljoprivrednika i poljoprivrednica i 27 samohranih roditelja sa teritorije čitave Srbije. Prosečna starost dobitnika kuća je 29 godina.

  Većina ovih ljudi je već živela na selu te su, rešavanjem stambenog pitanja, rešili da tamo i ostanu, dok se 13 podnosilaca prijave na ovaj konkurs odvažilo da zameni gradsku sredinu seoskom, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o selu.

  „Interesovanje za ovaj program ne jenjava i neverovatan je utisak kada odete na teren i vidite te mlade ljude koji su obezbedili krov nad glavom i vide šansu da, baveći se raznim delatnostima na selu, obezbede i egzistenciju svojoj porodici. Verujem da će ovaj program u narednom periodu imati još veću podršku i u Vladi i u budžetu Republike Srbije“, izjavio je Milan Prostran, zamenik predsednika komisije za dodelu sredstava po tom programu i član Nacionalnog tima za preporod sela Srbije.

  Do sada je iz ovog programa, tokom prošle i ove godine, dodeljena 1.101 seoska kuća sa okućnicom.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE