JAPANSKI GIGANT stiže u Srbiju, investicija vredna 2 mlrd. USD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  JAPANSKI GIGANT stiže u Srbiju, investicija vredna 2 mlrd. USD

  Nidek, vodeća japanska firma za elektromotore, s prometom od 12 milijardi evra, čiji je dolazak najavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, već je otvorila firmu u Srbiji, prenosi NS uživo.

  Dodaje se da predstavnici japanske kompanije u utorak dolaze u Novi Sad da gledaju prostor za poslovne kancelarije i kabinete. Prema saznanjima lokalnog portala, delegacija grada pokazaće im nekoliko poslovnih prostora koji bi mogli odgovarati potrebama japanskog giganta.

  Firma je, prema dostupnim podacima, već registrovana u APR-u, u Bulevaru vojvode Bojovića u beogradskoj opštini Stari Grad. Registrovana su dva pravna lica Nidec elesys Europe d.o.o. i Nidec Electric Motor Europe d.o.o. Osnivač obe srpske firme je korporacija Nidec Europe B.V, sa sedištem u Holandiji.

  Dolazak Japanaca predstavljaće privredni bum za Novi Sad. Reč je o kompaniji vrednoj 700 miliona evra, i godišnjim prometom od oko 12,2 milijardi evra. U celom svetu Nidek zapošljava oko 117.000 ljudi u proizvodnji elektro-motora za auto-industriju, robotiku, kompjutersku i video opremu, kućnu tehniku.

  Nekoliko poznatih ekonomskih časopisa iznelo je tvrdnje da će japanski gigant u fazama u Novi Sad uložiti 1,9 milijardi dolara.

  “Pogon u Srbiji postaće jedan od najvećih proizvodnih centara japanske kompanije u Evropi, koji će dostići godišnju proizvodnju između 200.000 i 300.000 jedinica do 2023. godine“, objavio je u novembru prošle godine tokijski poslovni dnevnik Nikei.

  Izvor: NS Uživo

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE