Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Japanac savetuje šumadijske poljoprivrednike

  Poljoprivredni proizvođači iz Šumadije dobijaće stručne savete o unapređenju svoje proizvodnje od 40-godišnjeg Japanca Akihiro Tanake, koji je angažovan u Kancelariji za poljoprivredu u opštini Knić, rečeno je agenciji Beta.

  Kako je rečeno u opštini Knić, Akihiro radi u opštini grada Omura u odeljenu za poljoprivredu, a oblast njegovog delovanja jesu subvencije u poljoprivredi u kojoj ima pet godina iskustva.

  Akihiro će raditi naredne dve godine u Kancelariji za poljoprivredu i zaštitu životne sredine opštine Knić.

  Opština Knić je na osnovu saradnje koju je ostvarila sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), a u okviru njihovog Ugovora o poslovnoj tehničkoj saradnji, konkurisala za dolazak predstavnika iz Japana koji će unaprediti razmenu iskustva saradnika koji aktivno rade na pružanju neophodne podrške iz oblasti poljoprivrede.

  „Akihiro ima najviše iskustva iz sektora stočarstva i povrtarstva. Koristeći savremene principe japanske poljoprivrede u navedenim sektorima očekujemo bolju produktivnost naše poljoprivrede“, kazali su u opštini Knić.

  Akihiro će sa predstavnikom lokalne samouprave u naredne dve godine obilaziti poljoprivredne proizvođače i pružati stručne savete.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE