Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Janković: Nisam razgovarao sa Vučićem o kandidaturi za gradonačelnika Beograda

  Posle referenduma o promeni Ustava, koji je skupštinska većina izgubila u glavnom gradu, dugodišnji gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković pominje se kao kandidat za prvog čoveka Beograda.

  Odgovarajući na pitanja novinara, Janković takva saznanja nije ni potvrdio ni demantovao.

  „Za početak ja o tome nisam razgovarao sa predsednikom Vučićem. Predsednik Vučić je dobar predsednik što govori i privredni rast u Srbiji. Uradio je ono što bih želeo da država radi u Sloveniji“, rekao je Janković.

  „Tipičan primer je dugoročni ugovor sa Rusijom o cenama gasa i snabdevanju gasom. Zanimljivo je, međutim, da imam još deset meseci mandata ovde (u Sloveniji), ali i da još nisam odlučio da li ću se kandidovati. Ipak je velika čast i čini me ponosnim da sam tako popularan u Srbiji. Istraživanja pokazuju da bih, ako bih bio njegov kandidat, dobio više glasova u skupštini Beograda, nego ovde na neposrednim izborima“, dodao je gradonačelnik Ljubljane.

  On je istakao da mu je drago što „ga veliki broj Beograđana zove i to je velika čast“.

  „Ali nisam o tome pričao sa gospodinom Vučićem. Morate da znate da tamo (u Srbiji) odlučuje skupština, odnosno kandidata određuje skupštinska većina. Čitao sam o tome ali, ne znam ništa“, kaže Janković, objavljeno je na N1 Slovenija.

  Izvor: N1 Slovenija

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE