Janković ekskluzivno za BIZLife: MK Group pokreće investicije od 300 mil. EUR (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Janković ekskluzivno za BIZLife: MK Group pokreće investicije od 300 mil. EUR (VIDEO)

  Kompanija MK Group investiraće u naredne tri godine 300 miliona evra u Srbiji i regionu, a fokus će biti na turizmu, agraru i obnovljivim izvorima energije, najavio je generalni direktor Mihailo Janković.

  „Verujemo da su to pravci gde možemo da kreiramo dodatu vrednost za lokalne ekonomije, nastavićemo da širimo prisustvo i u Srbiji i u regionu“ rekao je Janković za BIZLife portal.

  Kaže da je prethodna godina bila veoma izazovna za poslovanje i da su ipak uprkos pandemiji zadovoljni ostvarenim rezultatima, i da im je plan da šire posao u Srbiji i regionu.

  Kaže da su menjali planove zbog korona krize kako bi se prilagodili realnosti, ali da su uprkos svemu tome uspeli da ostvare zacrtane planove do kraja.

  Janković kaže da su mere pomoći države privredi bile značajne, ali da pomoć MK Group nije koristila jer su smatrali da bi trebalo da se preusmeri onima kojima je najpotrebnija.

  „Mislili smo da svojim resursima možemo da se izborimo, a da pomoć ostavimo najugrozenijima. Mislim da je najvažnija bila pomoć za mala  i srednja preduzeća“, dodaje on.

  Generalni direktor MK Group je u okviru panela na Kopaonik biznis forumu naglasiio i da nema rasta bez investicija.

  Tom prilikom istakao je da je u cilju unapređenja investicione klime i poslovnog okruženja u Srbiji važan transparentniji i dosledniji regulatorni okvir, ali i da u fokusu mora biti razvoj ljudskih resursa koji treba da budu nosilac visokotehnoloških investicija i brzorastuće i moderne ekonomije u kojoj će dominirati privatni sektor

  Za BIZLife portal kaže da je važno što se sve više prepoznaje to da bi učešće  domaćih investicija trebalo da bude veće i da su primetni neki pozitivni pomaci.

  „Svima nama u interesu je da dodata vrednost ostaje u Srbiji. Domaći investitori imaju šta da ponude u smislu isksutva, znanja  finansijskih investicija i zaslužuju da imaju adekvatan tretman“, dodao je Janković.

  Izvor: BIZLife

  Foto: MK Group

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE