Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Izuzetno VELIKI uspeh na polju nezaposlenosti“

  Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević najavila je da će do kraja januara 2021. godine biti usvojena strategija zapošljavanja za period 2021-2026. godine, čiji je cilj omogućavanje kontinuiranog rasta zaposlenosti.

  Ona je na obeležavanju 99 godina postojanja Nacionalne službe za zapošljavanje rekla da će posebna pažnja biti usmerena na kategorije teže zapošljivih lica, među kojima su mladi, osobe sa invaliditetom, korisnici novčane socijalne pomoći, Romi.

  „Što se politike zapošljavanja tiče ostvaren je cilj da u ovoj godini stopa nezaposlenosti bude ispod 10 odsto, što je izuzetno veliki uspeh“, rekla je Кisić Tepavčević i dodala da izazovi koje je sa sobom donela epidemija Кovid 19 odavno nisu samo zdravstvenog karaktera, već imaju i socijalni i ekonomski karakter.

  Dodala je da je Nacionalna služba za zapošljavanje i pored brojnih teškoća ove godine ostvarila gotovo sve ciljeve u realizaciji politike zapošljavanja.

  „Spremnost Nacionalne službe sa podrškom kompletne države je sigurno naša velika snaga koja će nam omogućiti da realizujemo ciljeve i naredne godine, koja svakako neće biti laka“, rekla je Кisić Tepavčević.

  Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović rekao je da je stopa nezaposlenosti u poslednjem kvartalu 2020. godine devet odsto, što je manje u odnosu na isti kvartal prošle godine, kao i da broj lica na evidenciji te službe nikad nije bio manji.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE