Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Kako je Lane Gutović govorio o obrazovnom programu u Srbiji (VIDEO)

  Zbog trenutno aktuelne priče o dodeli novih nacionalnih frekvencijama srpskim televizijama, ali i oduzimanju iste TV Pink-u i TV Hepiju zbog nedostatka dokumentarnog, kulturnog, naučno-obrazovnog i dečijeg programa, podsetimo se kako je pre skoro deceniju o tome govorio poznati srpski glumac Milan Lane Gutović.

  On je još tada izneo svoje mišljenje o tome zašto televizije nemaju obrazovni program, a njegove reči su, čini se, aktuelne i dan danas.

  Obrazovnog programa više nema je l’ tako? Nijedna televizija nema obrazovni program. Ili ima, ja nisam video. To je zato što obrazovni program ne zarađuje trenutno. Sve na televiziji je pravljeno da ovog trenutka napravi pare. Sve emisije, kao ovaj tok-šou (Beograde, dobro veče – Studio B), imaju za zadatak da zarade novac sada ovog trenutka i prave se za najveći broj gledalaca koji su iza ekrana, je l’ tako? Pošto je sastav našeg stanovništva takav da je najviše nepismenih, pa polupismenih, a ostalo su akademici, zato mi pravimo programe za polupismene i nepismene. I u skladu sa tim da bi prepoznali te ljude biraju se i odgovarajući urednici koji mogu da prepoznaju polupismene. Pa ne može akademik da prepozna polupismenog, nego to naravno može samo nepismen urednik.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE