Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Da li vas se tiče?

  Profesorka Beogradskog univerziteta u penziji Srbijanka Turajlić smatra da u Srbiji ima više razloga za proteste nego u Francuskoj. Ipak, problem nasataje kada se postavi jedno važno pitanje – da li se to mene tiče?

  Da li je moguće da je u ovoj zemlji samo prosvetarima važno pod kojim uslovima i kako će se školovati deca? Roditeljima to nije važno, ne misle da ih treba podržati, roditelje se to ne tiče… Rušenje u Savamali – vi pitajte bilo kog građanina – šta bi radio kada bi došao buldožer i srušio ti kuću. Rekao bih izašao bih i bunio se. A zašto nisi izašao kad je buldožer rušio tuđu kuću? Pa, nisam stigao, nisam mogao… Mi nemamo solidarnost. Penzioneri – nama su oteli penzije i svi pitaju gde su penzioneri u protestu. Penzioneri su stari, bolesni, nemoćni, zaplašeni, niko nije pitao, a gde su deca i unuci penzionera. Da li je moguće da su ti penzioneri samo potrebni da čuvaju decu i čine usluge. Niko nije izašao da nas brani.

  Izvor: N1

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Komentari

  • Rajko

   Baba lupa kao "Maksim po diviziji". Šifra njen ispisnik

   • Mary

    To sto vi pisete je vredjanje i lupetanje. Zena govori o sustinskom problemu naseg mentaliteta

   • Sah

    Sve reče o sebi, čovječe (jadni u život kreni)

  • novikorisnik

   ali vi penzioneri i birate vlast, zato što vas ima najviše sa pravom glasa. Na žalost, ali to je tako natalitet je skoro negativan, država nam je sve starija, a penzineri odlučuju o budućnosti dece, unuka, praunuka.... tako da ste sami odgovorni za to što se vama dešava, a i nama ostalima...

  • Jordan

   Profesorice S.Turajlic , sve sto ste rekli upravu ste, nasi gradjani, penzioneri i svi ostali 90% su preplaseni , nemaju hrabrosti da se bune cini mi se da neznamo da budemo solidarni. Mislim da ogroman broj gradjana koji nisu dovoljno skolovani i koji su utuceni u dusu i mozak nerazumeju rec ,, SOLIDARNOST,,. Nemogu ni znati sve dotle dokle se kod nas stancuju DOKTORATI nauka I DIPLOME bez znanja, to je drustvena i nacionalna tragedija na veliku zalost!

  • Bojana

   Zašto mislite da penzioneri glasaju za vlast koja ih je opljačkala? Pre će biti da glasaju 'preletači' , sitne i potkupljive duše zbog posla, vlasti. Penzioneri izdržavaju svoje potomke. Da li je neko penzioner ili ne nema veze sa glasanjem. Nego obraz i obrazovanje i zdrava pamet.

  • Svetlaana

   Mnogi ovde, nisu shvatili poentu uvažene profesorke Turlajić! Uglavnom se mnogih ne tiče!!! Bilo kada štrajkuju profesori, radnici ili penzioneri! Svi čekamo da tamo neki sve urade a da meni bude bolje! Tako nikada nećemo uspeti. Samo zajedničkim snagama mladi, stari, studenti, penzioneri svi zaposleni i nezaposleni! Nadam se da ćemo se svi opametiti! Samo treba da budemo svesni svoje moći samo kada smo zajedno na zadatku!

  • nenad

   Decenijama smo učeni poslovicama tipa: - pametniji popušta - pa sad vidite ko vlada - strpljen spašen - istalno očekujemo da nas neko drugi spasi - nada umire poslednja - pa se ne borimo već se večito nadamo ...

  • jasna

   Što iz onog što je profesorka izjavila, što iz komentara, kad se sve sabere, ovde nema promena. Odnosno ima, ali unazad. S obzirom da su nam se vratile 90-e, tako i živimo. Kriv nam je ceo svet, za ono što odlučimo, za ono što ne odlučimo već ćutimo i za ono što su drugi odlučili umensto nas.

  • D

   Ima toga profesore ali ima i onoga "ja da idem da se bijem sa milicijom, stavljam u procep glavu, karijeru... da bi mise opet Tadić šepurio"... Otud Belom onolki broj glasova - bilo kome samo da nije ovima i prošlima...

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE