Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izgubili globalni rat: Švajcarski satovi više nisu BROJ 1

  Čuveni švajcarski satovi izgubili su globalni rat. Naime, epl voč je u 2019. godini po prodaji nadmašio celokupnu švajcarsku industriju satova.

  Firma za istraživanje tržišta Stratedži analitiks procenjuje da je Epl u 2019. godini isporučio 30,7 miliona komada svog pametnog sata širom sveta, u poređenju sa 21,1 milionom, koliko su prodale sve švajcarske marke zajedno.

  „Analogni ručni satovi i dalje su popularni među starijim potrošačima, ali mlađi kupci se usmeravaju prema pametnim satovima“, navodi se u izveštaju.

  Dodaje se da tradicionalni proizvođači švajcarskih satova gube ratove protiv „pametnih satova“, javlja Biznis Info.

  Eplova nosiva kategorija koja uključuje epl voč i er pods bežične slušalice snažno raste. U poslednjem tromesečju 2019. ta kategorije donela je više od 10 milijardi dolara neto prodaje, što je skoro 27 odsto više u odnosu na isti period godinu ranije.

  Izvor: Biznis Info

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Moler

   Probao sam smart watch i u tolikoj frci sa mailovima, sastancima i pozivima najmanje što sam želeo je da mi vibrira i sat na ruci, toliko je odvlačilo pažnju. Morao sam da punim smart satić na 3-5 dana, ako se isprazni u toku dana moram da gledam na sat u telefon. Pritom ni merač pulsa nije tačan ni na jednom satiću, dok je na Apple watch bio približno tačan, merio sam na aparatu za EKG. Ako nekome nisu potrebne notifikacije, a merač pulsa nije tačan, dok kada se isprazni u sred dana na ulici ne pokazuje ni tačno vreme, čemu onda sat? Video sam kod mlađe populacije, koja se oblači skuplje, da ne pada pod uticaj okoline i ne dozvoljava sebi da nosi te kineske igračke na ruci.

  • Zoran

   Nije fora da se proda fus roba na tone,vec je fora prodati unikatni sat a to svajcarci znaju i umeju!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE