Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izetbegović mora u penziju bar na JEDAN DAN, uz otpremninu od 15.000 EUR

  Lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović je ove godine napunio 65 godina što znači da mora zakonski otići u penziju, bar na jedan dan.

  Zakonom mu je predviđena i otpremnina u visini od oko 30.000 KM, međutim s obzirom na to da planira da nastavi sa radom, odlučio je da će otpremninu pokloniti.

  Iako je Izetbegović, koji je zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH, ispunio zakonski uslov od 65 godina života za penzionisanje, do toga ipak još uvek nije došlo.

  Razlog tome je što rešenje i odluku treba da donese Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH, a koja nije zasedala zbog blokade rada državnih institucija.

  „Zamenik predsedavajućeg Izetbegović nije penzionisan, niti mu je izdato rešenje o prestanku radnog odnosa. Samim tim mu nije isplaćena ni otpremnina u skladu sa Odlukom o načinu i postupku ostvarivanja prava na otpremninu prilikom odlaska u penziju u institucijama Bosne i Hercegovine“, rečeno je iz Kabineta zamenika predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bakira Izetbegovića.

  Međutim, onog momenta kada institucije profunkcionišu, Izetbegović će dobiti rešenje o penzionisanju, kao i otpremninu koje se zakonski ne može dobrovoljno odreći, iako nema afiniteta da prestane da se bavi politikom. Zbog toga, on planira da taj novac donira.

  „Kada Komisija donese rešenje, otpremnina će u punom iznosu biti usmerena u svrhe u koje Izetbegović redovno izdvaja značajan deo svojih primanja, kao podršku udruženjima i pojedincima“, rečeno je iz njegovog kabineta.

  Inače, osim Izetbegovića, u 2021. su 65. godina napunili i predsedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović, kao i drugi zamenik Nikola Špirić.

  Izvor: Klix

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE