Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  izbeglice iz ukrajine u srbiji

  „Beograd pokreće sajt za izbeglice na ukrajinskom, ruskom i engleskom“

  Beograd pokreće sajt „Otvoreni Beograd“ (OpenBelgrade) za izbegle osobe, na engleskom, ruskom i ukrajinskom jeziku, najavio je zamenik gradonačalnika Goran Vesić.

  Za dve sedmice biće pokrenuta aplikacija za smart telefone, a u Domu omladine će biti otvoren šalter s osobljem koje govori engleski, ruski i ukrajinski, preneo je Beoinfo.

  Kako je Vesić, ovo je za izbeglice iz Ukrajine u Srbiji ali i za sve one koje dolaze iz tog dela Evrope.

  „Svi koji dolaze u Srbiju iz Ukrajine, Rusije i drugih zemalja tog dela Evrope, moći će preko tog sajta da dobiju sve informacije kako da reše status, kako da se prijave, da otvore firmu, račun u banci, kako da decu upišu u školu ili vrtić…“, rekao je Vesić.

  izbeglice iz ukrajine u srbiji

  izbeglice, rat, ukrajina, rusija, beta ap

  Najavio je da će sve izbeglice iz Ukrajine koje se jave, moći da dobiju besplatnu pravnu pomoć, ukoliko im je potrebna.

  Rekao je da je „Beograd otvoren grad za sve koji se nađu u nevolji“, te ukazao da „su svi dobrodošli bez obzira da li su Ukrajinci, Rusi ili pripadnici nekog drugog naroda“.

  Vesić je prethodno razgovarao s predstavnicima Komesarijata Srbije za izbeglice, Ministarstva prosvete, Privredne komore Srbije, UNICEF-a i Beogradskog centra za ljudska prava.

  izbeglice iz ukrjaine u srbiji

  rat, ukrajina, rusija, izbeglice iz ukrajine u srbiji, beta ap

  Dostava paketa za izbeglice iz Ukrajine u Srbiji

  Komesarijat Srrbije za izbeglice i migracije objavio je da njegovi poverenici svakodnevno dostavljaju „stotine paketa“ pomoći ukrajinskim izbeglicama koje su po kućama u Srbiji.

  Komesarijat je u saopštenju podsetio izbeglice iz UKrajine i one koji su ih primili, da je broj za pomoć i informacije 064 8283171 otvoren 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

  Navedeno je da je poverenica Komesarijata iz Mladenovca, Jasmina Vukadinović, posetila porodicu Julije Tanasković iz Ukrajine koja sa troje decom stanuje u toj beogradskoj opštini i uručila im paket pomoći.

  Po podacima od 11. aprila, u Srbiji je 5.698 izbeglih iz Ukrajine prijavilo boravište, a u smeštaju Komesarijata je manji deo: 41 osoba u Vranju i devetoro u Obrenovcu.

  Izvor: BIZlife/Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE