Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  it stručnjaci

  Poreskoj upravi Srbije fali 1.000 kadrova, među njima i IT-jevci

  Pomoćnik direktora Poreske uprave Srbije Miroslav Đinović rekao je da ta institucija zapošljava oko 4.000 službenika i da joj nedostaje oko 1.000 ljudi, među kojima su i IT stručnjaci.

  „Pre nekoliko godina Poreska uprava je zapošljavala 5.600 službenika, a danas oko 4.000, a nedostaje oko 1.000 službenika među kojima i IT stručnjaci“, rekao je Đinović u Bečićima u Crnoj Gori, na Samitu ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava Zapadnog Balkana.

  Prosečna starost poreznika – 53 godine

  Govoreći o „značaju dobre poreske administracije u lošim vremenima“, što je jedna od tema ovogodišnjeg skupa, Đinović je rekao da se nedostatak resursa u Poreskoj upravi rešava tako što se postojeći usmerava tamo gde su rizici za utaju poreza najveći.

  Dodao je da su u Poreskoj upravi svesni potrebe novog zapošljavanja i edukacije jer je prosečna starost poreznika u Srbiji 53 godine.

  „Problem nedostatka resursa radne snage nastoji da rešavamo uvođenjem digitalizacije i automatizacije“, rekao je Đinović.

  Dilema da li da IT stručnjaci da kreiraju poreski informacioni sistem

  On je kazao da je dilema da li IT stručnjaci treba da kreiraju poreski informacioni sistem ili samo da ga održavaju i dodao da misli da je manji problem ako bi ga samo održavali.

  Istakao je da se nada da će poreski posao postati atraktivniji unapredjenjem statusa tih službenika „što je jedini način da Poreska uprava dodje do novog kadra koji je voljan da radi“ u toj službi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE