Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  zorana mihajlović

  Intelektualno slobodna ministarka za sankcije Rusiji

  Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je u Novom Pazaru da Srbija treba da razmišlja o uvođenju sankcija Rusiji, imajući u vidu da se naša država nalazi na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

  Zorana Mihajlović navela je da je saglasna sa svim što kaže predsednik Aleksandar Vučić i da u vladi i u stranci razgovaramo o svemu.

  „Imam intelektualnu slobodu i spremna sam da ispričam sve što mislim i da položim račune i odgovaram i za dobre i za loše stvari“, rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanja novinara.

  Suština je, kaže, da je Srbija na putu ka EU, da smo potpisali sporazum o pridruživanju i da sve naše reforme, zakone u svim resorima, donosimo i usklađujemo sa EU. I naš put je da postanemo punopravna članica EU, a ne deo ruske države, naglasila je ona.

  „U situaciji kada se dešava da na teritoriji Ukrajine ginu civili, deca, žene i stari, mislim da je vreme da razmišljamo o sledećoj fazi i da razmislimo o tome da i mi uvedemo sankcije, jer ako je cela Evropa solidarna, onda treba i mi da budemo deo Evrope i u tom smislu“, istakla je ministarka.

  Sankcije su pitanje morala, Putin vodi osvajački rat

  Kaže da je naša spoljnotrgovinska razmena sa EU veća od 70 odsto, kao i da u kompanijama iz EU koje posluju u Srbiji radi nekoliko stotina hiljada ljudi. Pa ako nam to odgovara, onda bi trebalo da se usaglasimo i oko drugih stvari, poručila je Mihajlovićeva.

  Zorana Mihajlović

  „To je takođe i pitanje moralnosti, ne samo ekonomskih odnosa, jer ono što radi rukovodstvo Rusije protivno je evropskim vrednostima, a mi smo u Evropi. Ne slažem se sa tim kakvu politiku vodi predsednik Rusije, koji vodi osvajački rat, jer nije Ukrajina napala Rusiju, već Rusija Ukrajinu. To je rat protiv Evrope i protiv demokratskih tekovina“, navela je je Mihajlovićeva.

  Kaže i da izjave ministra Aleksandra Vulina i Vojislava Šešelja o tome da ona vodi antisrpsku politiku ili da je antidržavni element traju godinama i da se na njih ne obazire.

  „Neću da odgovaram nekome ko se vodenim topovima borio protiv studentskih demonstracija ili ovom drugom koji je progonio ljude iz Hrtkovaca i Jarka u vreme rata u bivšoj Jugoslaviji“, rekla je Mihajlovićeva.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE