Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IPARD, Branislav, Ministarstvo poljoprivrede

  Do rekordnih prinosa uz IPARD i novu mehanizaciju

  Branislav Crveni (39) iz Turije kod Srbobrana, odlučio je da, nakon završene srednje škole, krene očevim stopama i da se bavi poljoprivredom. Na oko 60 hektara plodne vojvođanske zemlje gaji pšenicu, kukuruz i merkantilnu soju.

  Za postizanje rekordnih prinosa, po kojima je njegova porodica godinama bila poznata, bila mu je neophodna i nova mehanizacija.

  Dobri prinosi ostvaruju se pažljivim planiranjem svakog koraka u proizvodnji, pre svega setve, znao je Branislav, pa je taj princip primenio i prilikom nabavke mehanizacije – pažljivo, korak po korak, u skladu sa mogućnostima i uz korišćenje svih vidova podrške koje poljoprivrednicima stoje na raspolaganju.

  A ima ih, srećom. Branislav je učestvovao na konkursu za bespovratna sredstva Instrumenta pretpristupne pomoći Evropske unije za ruralni razvoj (IPARD).

  IPARD Branislav Ministarstvo poljoprivrede

  IPARD, Branislav Crveni, Ministarstvo poljoprivrede

  Prvo je modernizovao mehanizaciju priključnim rasipačem mineralnog đubriva i navigacijom, za šta je dobio više od 21.000 evra. Dobro iskustvo podstaklo ga je da ponovo učestvuje na konkursu za IPARD sredstva, kada je dobio više od 22.000 evra za nabavku nošene prskalice.

  Ovo gazdinstvo, zahvaljujući bespovratnom podsticaju IPARD, sada ostvaruje prinos u nivou evropskih farmi.

  Branislav Crveni i njegove brojne kolege znaju da nije lako biti poljoprivrednik. Onima koji proizvode zdravu hranu za sve nas treba pomoć, a tu na scenu – ili na zemlju – stupa IPARD.

  IPARD, Branislav Crveni, Ministarstvo poljoprivrede

  IPARD, Branislav Crveni, Ministarstvo poljoprivrede

  Ratari, proizvođači mesa, jaja, mleka, vinogradari… svi mogu da konkurišu, a količina novca, odnosno bespovratnih sredstava EU, zavisi od konkretnih potreba i toga da li je konkurent poljoprivredna zadruga, gazdinstvo, poslovno udruženje…

  Pokrenut je IPARD 3, novi ciklus za period od 2021. do 2027, a svi zainteresovani mogu videti uputstva za konkursanje na sajtu www.eumogucnosti.rs i tokom „Nedelje mogućnosti“.

  Pridružite se EU nedelji mogućnosti od 21. do 26. juna u Beogradu, Nišu i Novom Sadu i saznajte kako da iskoristite dostupne fondove i sredstva za svoje projekte. Registracija je jednostavna i ceo program je besplatan, posetite veb sajt eumogucnosti.rsprijavite se!

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE