Inspekcija u školi na NBG - koronom zaraženo 29 učenika posle rekreativne

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Inspekcija u školi na NBG – koronom zaraženo 29 učenika posle rekreativne

  U Osnovnoj školi “Milan Rakić”, u kojoj je dvadeset devetoro dece posle rekreativne nastave bilo pozitivno na koronu, bila je i prosvetna inspekcija. Ta deca su, srećom, u lakšem stanju i nisu ni pošla u školu.

  U ovom momentu u šest odmarališta Centra dečjih letovališta boravi oko 50 đaka i nastavnika jedne osnovne škole iz Mladenovca. U pitanju je odmaralište “Mitrovac” na Tari.

  Ovih dana i učenici iz nekih drugih beogradskih škola krenuće na uplaćeno putovanje. Prema trenutnim rezervacijama od 7. septembra trebalo bi da boravi oko 1.000 učenika i oko 60 nastavnika, ako to dozvoli epidemijska situacija i ako to bude odluka škole, jer tu odluku donosi direktor.

  Danas su u Ministarstvu prosvete rekli da su ekskurzije i nastave u prirodi sastavni deo školskog programa. Kažu i da ih nije bilo u prethodne dve godine, odnosno samo u periodima kada je to dozvoljavala epidemijska situacija.

  U junu je mera zabrane ukinuta i škole su počele da organizuju putovanja tokom leta.

  Mališani pre odlaska na rekreativnu nastavu moraju da imaju potvrdu pedijatra da su zdravi, da ne boluju od neke bolesti, ali to ne uključuje koronavirus.

  Iz Ministarstva prosvete su rekli za RTS da se situacija prati na dnevnom nivou i da će se odluke donositi u skladu sa situacijom. Jedna od mera bi mogla da bude i ponovna zabrana ekskurzija i nastave u prirodi.

  Zaraženi učenici iz Osnovne škole “Milan Rakić” nastavu će pratiti onlajn do sledeće srede.

  Ministarstvo je uputilo inspekciju u tu osnovnu školu, koja će narednih dana utvrditi da li je to putovanje organizovano u skladu sa pravilnikom i ostalim propisima.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE