Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Industrija za preradu Majdanpek u stečaju prodata za 185 mil. RSD

  Beogradski Karnak Plus Construction kupio je za 185 miliona dinara Industriju za preradu Majdanpek u stečaju, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

  Početna cena Industrije za preradu Majdanpek na javnom nadmetanju bila je 129,7 miliona dinara.

  Vlasnik i direktor Karnaka je Dejan Popović, a pretežna delatnost te firme su prema podacima APR „ostali nepomenuti građevinski poslovi“.

  Najznačajniju imovinu Industrije za preradu čini Zlatara Majdanpek, a na prodaju su ponuđeni zlatarini pogoni: nakit i kovanice, ukrasni proizvodi, hemija i metarurgija, centralni magacin, organizaciona celina fabrika „Megaplast“, kao i poslovni prostori u Beogradu, Požarevcu, Boru, Valjevu, Zaječaru i Nišu, te stan na Novom Beogradu.

  Poslednji socijalni program u ovoj kompaniji sproveden je pred kraj 2015. godine, kada su industriju za preradu plemenitih metala, uz otpremninu, napustila 263 radnika. Već naredne godine, Privredni sud u Zaječaru doneo je rešenje o otvaranju stečaja.

  IPM je bio poznat po odličnim majstorima i po ručnoj izradi nakita. Zlatnici i srebrnjaci obeležili su istoriju zlatare i celih epoha na ovom prostoru, pa su poznate serije sa Titovim likom, likom svetaca, istorijskih ličnosti cara Konstantina, na primer.

  Osamdesetih godina prošlog veka u pogonima zlatare prerađivale su se dve tone plemenitih metala godišnje. Od 2000. godine IPM je radio u sastavu RTB Bor. U više navrata tražili su strateškog partnera, ali su svi pokušaji privatizacije bili bezuspešni.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE