Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IMMOFINANZ širi prisustvo u Hrvatskoj sa svojim brendom STOP SHOP

  Kompanija IMMOFINANZ prati ulazak na tržište Italije širenjem svog uspešnog brenda ritejl parkova STOP SHOP u Adrijatik regiji, u skladu sa korporativnom strategijom.

  IMMOFINANZ je komercijalna kompanija koja se bavi investiranjem i razvojem u oblasti nekretnina, a osnovna delatnost obuhvata upravljanje i razvoj nekretnina, na čelu sa brendovima STOP SHOP (ritejl), VIVO! (ritejl) i myhive (kancelarijski prostor).

  U Hrvatskoj se srednjeročnoplanira povećanje broja STOP SHOP-ova sa sadašnjih četiri na više od 20 lokacija.

  Završetak novoizgrađenog STOP SHOP-a i proširenje postojeće lokacije predviđeni su za prvu polovinu 2022. godine.

  Detaljne analize tržišta i lokacije pokazale su veliku potražnju hrvatskog stanovništva za decentralizovanim, lokalnim snabdevanjem.

  Zato je IMMOFINANZ odlučio da osigura 22 lokacije u hrvatskim gradovima srednje veličine za razvoj STOP SHOP ritejl parkova.

  Nabavna cena ovih lokacija iznosi oko 80 miliona evra.

  „Hrvatska je obećavajuće tržište sa snažnim povratkom ekonomskom rastu, kao i rastućim raspoloživim dohotkom i poverenjem potrošača. Ulagali smo u ovu zemlju dugi niz godina, uključujući i ulazak na tržište sa našim STOP SHOP-ovima u 2018. godini. Povratne informacije od lokalnih zajednica i naših zakupaca bile su veoma pozitivne. Mnogi naši međunarodni zakupci žele da prošire svoje poslovanje u Hrvatskoj – a naš STOP SHOP koncept je idealno prikladan za ovaj rast, zbog veličine gradova i potražnje stanovništva za pristupačnim artiklima u prijatnoj atmosferi za kupovinu“, objasnio je Dietmar Reindl, izvršni direktor kompanije IMMOFINANZ, govoreći o strategiji kompanije.

  Velika potražnja za ritejl parkovima od strane zakupaca i potrošača IMMOFINANZ se već dugi niz godina oslanja na format ritejl parkova koji je otporan na krizu, sa artiklima sa povoljnim cenama u odnosu na kvalitet, i rano je prepoznao potencijal ovih investicija, navodi se u saopštenju.

  „Veoma pažljivo procenjujemo nove lokacije i koristimo prednosti raspoloživog tržišnog kapaciteta. Osim toga, pandemija COVID-a je ponovo jasno pokazala da su ritejl parkovi sa artiklima za svakodnevnnu upotrebu, veoma dobrom saobraćajnom povezanošću i raznolikom kombinacijom zakupaca jasan pobednik i da su u velikoj potražnji od strane zakupaca, kao i potrošača“, dodao je Reindl.

  STOP SHOP portfolio u Hrvatskoj će se proširiti sa sadašnjih četiri na više od 20 lokacija u narednih tri do pet godina.

  Obim investicija za nove lokacije iznosiće oko 250 miliona evra. Nove lokacije su kupljene uz pomoć stručnjaka za lokalni razvoj u ENS-u i imaju ukupnu površinu veću od 730.000 kvadratnih metara.

  Ritejl parkovi koji će se graditi na ovim lokacijama imaju više od 190.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje.

  Izgradnja i rad će se zasnivati na visokim ESG standardima: fotonaponska oprema – na ukupno 150.000 kvadratnih metara – biće instalirana na svim lokacijama i masovno će povećati sopstvenu proizvodnju obnovljive energije u skladu sa novom strategijom kompanije IMMOFINANZ kada je u pitanju neto-nulta emisija gasova.

  Veliki broj stanica za punjenje električnih vozila će takođe biti instalirane, kako bi se podržala elektromobilnost u ovim regijama.

  STOP SHOP-ovi će se graditi sa lokalnim hrvatskim firmama, a novi ritejl objekti će srednjeročno otvoriti do 5.000 radnih mesta.

  Krajem septembra 2021. godine u potpunosti su iznajmljena četiri hrvatska STOP SHOP-a u Valpovu, Osijeku, Ludbregu i Našicama sa ukupno blizu 21.000 kvadratnih metara.

  Ritejl park u Ludbergu trenutno se proširuje za oko 3.000 kvadratnih metara, a ovaj prostor – kao i novi ritejl park u Kaštelima od 7.000 kvadratnih metara – trebalo bi da bude otvoren u prvoj polovini 2022. godine.

  STOP SHOP je brend ritejl parkova kompanije IMMOFINANZ u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

  Radi se o lokalnim snabdevačima koji pokrivaju područje od 30.000 do 150.000 stanovnika i nude širok spektar proizvoda uz povoljan odnos cene i usluge. Svojom dobrim saobraćajnim vezama kao i prostranim parkingom, STOP SHOP je usmeren na praktične, pametne kupce, koji cene lako dostupne lokacije. IMMOFINANZ STOP SHOP portfolio, uključujući najnovije akvizicije, obuhvata 99 ritejl parkova u devet zemalja: Slovačkoj, Sloveniji, Mađarskoj , Austriji , Srbiji, Češkoj, Poljskoj, Hrvatskoj, Italiji, i Rumuniji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: IMMOFINANZ

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE