Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ikea na proleće počinje gradnju Beogradskog trgovačkog centra

  Kompanija Ikea će na proleće 2019. godine početi izgradnju Beogradskog trgovačkog centra, pored robne kuće Ikea u Bubanj potoku, površine više od 40.000 kvadrata, u koji će biti uloženo 50 miliona evra, izjavio je danas direktor za razvoj u Ikei za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.

  Završetak trgovačkog centra, gde će raditi više od 400 ljudi, očekuje na proleće 2020. godine.

  „Došli smo u Srbiju da ostanemo dugoročno a novi investicioni ciklus u Beogradski trgovači centar je potvrda toga“, kazao je Lalić u Vladi Srbije prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji u projektu izgradnje tržnog centra Ikee.

  Lalić je memorandum potpisao sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i zamenikom gradionačelnika Beograda Goranom Vesićem.

  Prema Lalićevim rečima, investicijom u novi centar dodatno se unapređuje komercijalna zona u delu Beograda koji je je ranije bio močvaran. Sa tom investicijom ulaganja Ikee u Srbiju biće oko 120 miliona evra.

  Na pitanje koji proizvođači će imati svoje prodajne objekte u sklopu tog centra Lalić je kazao da je još rano govoriti o brendovima ali da će se prvi put pojaviti mnoge robne marke koje do sada nisu bile na tržištu Srbije.

  „Očekujemo dalji rast tržišta Srbije i zato i dalje investiramo“, rekao je Lalić i dodao da je od dolaska Ikee u Srbiju, avgusta 2017. godine, tržište nameštaja povećano 14 odsto.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE