Idu korak dalje: Najk počinje da prodaje DIGITALNE PATIKE (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najk Digitalne patike

  Idu korak dalje: Najk počinje da prodaje DIGITALNE PATIKE (VIDEO)

  Kompanija sportske opreme Najk je saopštila da su kupili virtuelnog proizvođača patika RTFKT u želji da prošire svoj uticaj u brzorastućem “metaverzumu”.

  Prošlog meseca Najk je postao jedan od prvih velikih brendova koji je ušao u virtuelni svet. Oni su lansirali “Najklend“, besplatni 3D prostor unutar Roblox platforme za igrice.

  Kompanija RTFKT pravi NFT tokene, koji predstavljaju “nezamenjive” ( non-fungible token) tokene, kriptografski zaštićenu digitalnu imovinu ili vid kriptovalute. Oni omogućavaju da se različiti jedinstveni predmeti, pojave, umetnička dela ili slično prodaju putem mehanizma digitalne trgovine.

  Ova kompanija je osnovana 2020. godine. Specijalizovana je za digitalnu modu i patike, a još uvek nije poznato za koliko novca ju je Najk kupio.

  Ubrzanje digitalne transformacije

  “Ova akvizicija je još jedan korak koji ubrzava Najkovu digitalnu transformaciju i omogućava nam da služimo sportistima i kreatorima  tamo gde se ukrštaju sport, kreativnost, igrice i kultura“, kaže Džon Donaho, predsednik i izvršni direktor kompanije Nike.

  Kako je dodao, Najk preuzima veoma talentovan tim kreatora sa autentničnim brendom.

  “Naš plan je da investiramo u brend RTFKT, služimo i razvijamo njihovu inovativnu i kreativnu zajednicu i proširimo Najkov digitalni otisak i mogućnosti”.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE