I SRBIJA I SVET: Ikea otpušta da bi zapošljavala

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I SRBIJA I SVET: Ikea otpušta da bi zapošljavala

  Ikea planira da u narednih nekoliko godina na globalnom nivou smanji 7.500 radnih mesta, uglavnom u odseku administracije, dok je najavljeno da će u Srbiji 23 radnika dobiti otkaze.

  U razgovoru za list Danas, generalni menadžer Ikee za Jugoistočnu Evropu Stefan Vinoverbeke objasnio je da Ikea menja globalnu strategiju jer “se svet oko nas menja brzinom koju nikada do sada nismo videli”.

  “Sektor maloprodaje je prošao kroz velike promene, naši kupci sve više koriste digitalne tehnologije, njihove potrebe i očekivanja su danas značajno drugačiji nego nekad. Danas oni uglavnom žive u urbanim centrima, ne poseduju automobile i nemaju uvek dovoljno vremena do dođu u naše robne kuće, koje su uglavnom locirane izvan gradskog jezgra. Ovo su razlozi zašto se Ikea menja na globalnom nivou”, rekao je Vinoverbeke.

  Kako je dodao, u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope uspostaviće nove takozvane dodirne tačke s kupcima, kakvi su punktovi za preuzimanje proizvoda ili manje prodavnice u gradskim centrima, a u isto vreme će značajno razviti digitalne servise.

  Vinoverbeke je istakao da će do kraja transformacije u Srbiji i u regionu biti otvoreno 706 novih radnih mesta kroz otvaranje novih robnih kuća, punktova za preuzimanje robe i digitalnih usluga.

  Istovremeno, saopšteno je da Grupa koja poseduje 367 Ikea prodavnica procenjuje da će u tom periodu otvoriti 11.500 novih radnih mesta, budući da se proširuje novim formatima i na mreži.

  Izvor: BIZLife/Danas/CNBC

  Foto: BIZLife

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE