I Mijatović osuđen za utaju poreza

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I Mijatović osuđen za utaju poreza

  Nakon Žozea Morinja i Kristijana Ronalda, i bivši jugoslovenski i crnogorski fudbaler Predrag Mijatović osuđen je zbog utaje poreza u Španiji, javlja Pais. Kao i ostali, i on će moći zatvorsku kaznu da preinači u novčanu.

  Predrag Mijatović se nagodio sa sudom u slučaju utaje poreza iz 2011. godine i dobio kaznu zatvora od 12 meseci. U kancelariji državnog tužioca navode da je sporna suma od 600.000 evra.

  Ovom presudom španskog suda, Mijatović se pridružio ranije osuđenima Žozeu Morinju i Kristijanu Ronaldu, koji su iz istog razloga dobili zatvorske kazne.

  Prema španskom zakonu, i Mijatović će moći kaznu zatvora da pretvori u novčanu kaznu, tako što će u naredne dve godine plaćati deset evra dnevno i dodatno isplatiti 241.301 evro.

  Mijatović se, nakon što je završio igračku karijeru, najpre zaposlio u kompaniji Fafi Foot AG, a zatim je obavljao funkciju sportskog direktora Real Madrida (2006–2009). Od tog datuma, u bazi Poreske agencije nema nikakvih podataka o njemu.

  Između 2011. i 2013. godine, kod Mijatovića je, iako nije nigde prijavljen, postojala “ekonomska aktivnost”, navodi se u nagodbi. U tom periodu on je prijavio samo prihode koje je dobio od kuće koju ima u Malagi.

  Međutim, utvrđeno je da je Mijatović, na primer, zarađivao kao posrednik u transferima fudbalera: 249.961 evro 2011. godine, 9.970 evra 2012. godine i 125.000 evra 2013. godine.

  “Postojale su uplate od treće strane za lične troškove Mijatovića i njegove porodice, čije poreklo nije opravdano”, navodi tužilac, uz napomenu da je upravo to otkrilo da postoje neprijavljena primanja.

  Mijatović je u početku tvrdio da su u pitanju pozajmice, ali činjenica da je prihvatio nagodbu pokazuje da to nije dokazano. “On je zapravo radio kao savetnik i nije prijavio prihod koji je tako stekao”, zaključio je tužilac.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE