GSP dobija 244 novih, turskih i kineskih autobusa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  GSP dobija 244 novih, turskih i kineskih autobusa

  U GSP Beograd potpisana su dva ugovora o nabavci ukupno 244 nova autobusa. Prvi je ugovor o isporuci 70 novih niskopodnih solo autobusa gradskog tipa proizvođača BMC iz Turske, a drugi o 174 nova niskopodna solo autobusa kompanije Higer iz Kine.

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da je to najveća nabavka autobusa u poslednjih nekoliko decenija u srpskoj prestonici.

  “Danas je veliki dan za GSP Beograd, veliki dan za javni prevoz u Beogradu. Danas smo potpisali dva ugovora na osnovu kojih će to preduzeće u narednih pet meseci, dobiti 244 nova autobusa”, rekao je Vesić.

  Dodao je da je veoma srećan zbog nabavke i što je održao svoje obećanje da će ove godine GSP obnoviti svoj vozni park i dobiti 244 nova autobusa.

  “Prilikom organizovanja ove nabavke insistirali smo da autobusi budu što pre u Beogradu s obzirom na stanje u kojem se nalazi gradski prevoz”, istakao je Vesić.

  Zbog toga je nabavka podeljena u dva dela, naveo je i pojasnio da će 70 autobusa turske kompanije BMC iz Izmira biti isporučeni u narednih 60 dana, dok je rok za isporuku 174 autobusa kineske kompanije Higer 160 dana.

  Koliko kilometara, toliko para

  Vršilac dužnosti direktora GSP Beograd Radiša Momčilović je rekao da će se nabavkom novih autobusa stvoriti uslovi da to preduzeće u narednom periodu ostvaruje znatno više kilometara u saobraćaju, odnosno znatno veći prihod od osnovne delatnosti, a to je javni gradski prevoz u Beogradu.

  “GSP Beograd od 1. januara ima novi model ugovora sa osnivačem prema kome naš prihod isključivo zavisi od broja ostvarenih kilometara u saobraćaju”, rekao je Momčilović.

  Istakao je da će novim autobusima biti značajno poboljšan kvalitet prevozne usluge u gradu.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE