I Beograd na trasi Hajperlupa - prevoza budućnosti

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I Beograd na trasi Hajperlupa – prevoza budućnosti

  Transportni sistem Hajperlup (Hyperloop), zasnovan na prevozu putnika kroz vakumske cevi brzinama od preko 1.000 kilometara na sat, za korak je bliži realizaciji.

  Kompanija Hyperloop One odabrala je 35 timova koji će raditi na izradi predloga trasa svetske mreže Hajperlup sistema.

  Regionalni predlozi trebalo bi da počnu da se predstavljaju od sledećeg meseca, a konačni cilj je da se čitav svet premreži ovim revolucionarnim transportnim sistemom.

  “Ovo je više od nekog voza ili kapsule u cevi. Ovo je potpuno novi nivo povezanosti, koji treba da predstavlja oslonac transportne mreže budućnosti”, objašnjava Džoš Gigel, šef odeljenja za inženjerstvo u kompaniji Hyperloop One.

  Trenutni plan je da krenu da se grade individualne trase i spajaju gradovi u određenim delovima sveta, a da se kasnije te regionalne trase međusobno spoje i stvore džinovsku svetsku mrežu.

  Plan je inspirisan Svetskom mapom metroa, koju je osmislio Mark Ovenden 2003. godine. Prema toj mapi, Beograd je upisan kao jedna od stanica.

  Konačna ideja je da se čitava planeta premreži linijama Hajperlupa, čime bi se vreme putovanja prekratilo dramatično, a novi vid prevoza trebalo bi da bude efikasniji i jeftiniji od avionskog transporta.
  [preporucene_vesti ids=”236032, 267486″]

  Izvor: RTS

  Foto: Prinscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE