Hrvatski Telekom kupio crnogorskog operatera

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hrvatski Telekom kupio crnogorskog operatera

  Hrvatski Telekom potpisao je kupoprodajni ugovor sa Mađar Telekomom o kupovini 76,53 odsto akcija Crnogorskog Telekoma, vrednosti 123,5 miliona evra.

  Iz Crnogorskog Telekoma su saopštili da zbog činjenice da je reč o transakciji unutar Dojče Telekom grupe (DT), između povezanih kompanija, po zakonu, ponuda za preuzimanje preostalih akcija crnogorske kompanije nije neophodna, prenosi RTCG.

  Kako se navodi, nisu neophodne ni dalje saglasnosti Agencije za zaštitu konkurencije, da bi Hrvatski Telekom preuzeo akcije.

  “Hrvatski Telekom je vodeći telekomunikacioni operater u Hrvatskoj, sa milion korisnika fiksne, 2,3 miliona korisnika mobilne telefonije i 740.000 korisnika širokopojasnog interneta.”

  Zajedno sa Crnogorskim Telekomom i Mađar Telekomom, član je Dojče grupe, prisutne u više od 50 zemalja širom sveta, dodaje se u saopštenju.

  Glavni razlozi za transakciju i povezivanje dve kompanije, kako se ističe, jesu bliskost crnogorskog i hrvatskog tržišta, mogućnost razmene znanja i tehnologija, optimizacija poslovanja i zajednički tržišni nastup.

  Izvor: Agencije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE