Hjundai SUMNJIČAV prema saradnji sa Eplom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hjundai SUMNJIČAV prema saradnji sa Eplom

  Najavljena mogućnost da Hjundai sklapa automobile za Epl, nije oduševila ključne ljude u južnokorejskoj kompaniji.

  Rojters je od jednog njihovog člana upravljačke strukture saznao da neki donosioci odluka u korporaciji nisu baš srećni s Eplovim predlogom saradnje.

  I dalje se, kaže izvor, oko toga lome koplja, odnosno odluka o uključivanju u projekat i načinu saradnje s Eplom i dalje nije doneta.

  “Mi nismo kompanija koja za druge proizvodi automobile, a saradnja s Eplom ne donosi uvek odlične rezultate”, stav je skeptične struje u Hjundaiju.

  Ova kompanija i ranije nije bila sklona saradnji s drugima, a kao argument za to navodi se trenutno visok nivo vertikalne integrisanosti unutar koncerna. Ona je tolika da Hjundai u svom vlasništvu ima čak i fabrike za proizvodnju čelika za vozila.

  Eplu, s druge strane, ovakva saradnja nije strana. Njihov najistaknutiji proizvod, iPhone, od početka sklapaju podizvođači poput Foxconna.

  Sada su se, izgleda, ponadali da bi Hjundai (ili Kia) mogli preuzeti takvu ulogu u sklapanju vozila, dok bi oni bili zaduženi za tehnologiju i nabavku sastavnih delova od više dobavljača.

  To se, pak, nekima u korejskom koncernu nije svidelo. Ostali detalji oko moguće saradnje i same proizvodnje nekog budućeg Apple Cara i dalje su najstrože čuvana tajna.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE