Hapšenje kriminalne grupe: Šta će im snajperi i otkud neki u društvu tužilaca!?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hapšenje kriminalne grupe: Šta će im snajperi i otkud neki u društvu tužilaca!?

  U sklopu akcije hapšenja kriminalne grupe, na čelu sa Veljkom Belivukom, jedno od lica za koje mediji navode da je blizak Belivuku, Miloš Đukanović, priveden je dok je bio društvu dvojice tužilaca.

  Tužilac Tomo Zorić potvrdio je da je navijač Partizana Miloš Đukanović bio u njegovom društvu kada je uhapšen u Pančevu, da je to bio “privatan susret” i da je prisustvovao hapšenju.

  Zorić koji je sekretar Državnog veća tužilaca, za internet portal Nova.rs izjavio da se u društvu zamenice tužioca Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu Milice Ljubičić, našao sa Đukanovićem u restoranu kako bi od njega uzeo račune i kiriju u ime svoje majke, “koja mladiću oko šest meseci izdaje stan”.

  “Tačno je, našli smo se u restoranu ‘Vetrenjača’ u Pančevu, reč je o mladiću koji oko šest meseci iznajmljuje stan moje majke. Moja saradnica i ja smo se našli s njim, kako bih ja preuzeo račune i kiriju od njega. Ne znam čime se bavi, niti o čemu se radi, reč je o mladiću fudbaleru. Ostalo zaista ne znam”, rekao je Zorić.

  Kako je dodao, on je ostao u restoranu sa saradnicom, dok je mladić odveden na informativni razgovor.

  Za uhapšenog Đukanovića mediji navode da je blizak vođi navijačke grupe “Principi” Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, koji je uhapšen dan ranije zajedno sa njegovim saradnikom Markom Miljkovićem i još 15 osoba, zbog sumnje za pripadnost kriminalnoj grupi kojoj se na teret stavljaju otmice, ubistva, držanje droge i oružja.

  Tokom akcije hapšenja, oba najveća stadiona, Crvene zvezde i Partizana, bili su pod policijskom opsadom.

  Vulin: Posedovali snajper, Vučić ugroženiji nego što je bio

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će istraga utvrditi za koju nameru je posedovan i za šta je korišćen snajper sa prigušivačem i većom količinom municije koji je nađen kod pripadnika organizovane kriminalne grupe, koju su predvodili Belivuk i Miljković.

  Kako se navodu u saopštenju MUP, prema Vulinovoj oceni taj snajper pripreman je za ubistvo čoveka koji je objavio rat mafiji.

  “Ne znam da li je to bilo tako, istraga će utvrditi koji su motivi, ali jedini čovek čija bi smrt zaustavila borbu protiv mafije bio bi Aleksandar Vučić. Jedini čovek čije bi ubistvo paralisalo čitavu državu i uvelo je u tešku političku nestabilnost i možda zaustavilo borbu protiv mafije bio bi Aleksandra Vučić”, rekao je Vulin za Prvu televiziju.

  On je ocenio da je predsednik Srbije sada izloženiji i ugroženiji nego što je bio ranije.

  Podsetivši da su se Belivuk i Miljković nedavno u Crnoj Gori sastali sa jednim od “najmoćnijih narkodilera u ovom delu svetu, sa kojim očigledno imaju zajedničke poslove”, Vulin je istakao da su hapšenjem ove grupe pokvareni poslovi jednom od najmoćnijih narko klanova u Evropi i naneti gubitci koji se mere milionima evra.

  “Čovek koji ih ugrožava i koji je poveo borbu protiv mafije je Aleksandar Vučić. U ovom trenutku verujem da je bezbednost predsednika još ugroženija nego što je bila, jer se sukobio sa najmoćnijim kriminalcima u Evropi. Na nama je da ga zaštitimo i država je tu”, rekao je Vulin.

  Vulin izjavio je i da će sednica Saveta za nacionalnu bezbednost biti održana u ponedeljak, na kojoj će jedna od tema biti i ugroženosti predsednika.

  Rebić: Dokazi za 30 i više godina zatvora

  Policija je do sada prikupila čvrste dokaze protiv Veljka Belivuka i članova njegove kriminalne grupe koji su dovoljni da budu osuđeni na 12 godina zatvora, rekao je direktor policije Vladimir Rebić.

  On je izrazio očekivanje da će u narednom periodu biti dokazana i teška krivična dela i da će Belivuk i njegova grupa ostati iza rešetaka 30-40 godina.

  Kako pišu Novosti, većina uhapšenih odlučila je da se brani ćutanjem, ali su negirali izvršenje krivičnih dela. Belivuk je, takođe, odlučio da se brani ćutanjem i naveo je da nije kriv.

  Izvor: Agencije, Novosti, RTS, Nova S, BIZlife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE