"Bogati uče od nas": Srbija JEDINA ZEMLJA u svetu u kojoj se bira vakcina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Bogati uče od nas”: Srbija JEDINA ZEMLJA u svetu u kojoj se bira vakcina

  Premijerka Ana Brnabić je, povodom 100 dana rada Vlade, poručila da je do sada vakcinisano oko 520.000 građana i da je Srbija jedina zemlja na svetu u kojoj građani imaju pravo da biraju koju će vakcinu da prime.

  Predsednica Vlade je, uručila nagrade “Dobročinitelj” i kako je rekla, najbolje je da u takvom društvu predstavi rezultate Vlade u prvih 100 dana.

  Brnabićeva je istakla da su u oblasti borbe protiv kovida 19, otvorene dve poptpuno nove bolnice u Beogradu i Kruševcu, sa više od 1.500 kreveta za pacijente obolele od kovida.

  Jedna smo od samo dve ili tri zemlje na svetu koja je uspela ovako nešto, da tokom ovakve krize, u samo četiri meseca, izgradi potpuno nove bolnice, i to ne jednu, već dve, kako bi pokušala da stavi još jednu odbranu za naš zdravstveni sistem”, navela je Ana Brnabić.

  Predsednica Vlade je istakla da su te bolnice stigle kada su bile najpotrebnije, kada je zdravstvo bilo na ivici kapaciteta i da su “zahvaljujući njima spasili stotine života”.

  Dodala je da je započeta i masovna imunizacija građana i da je Srbija bila druga zemlja u Evropi u koju su stigle vakcine protiv koronavirusa.

  “Kao treća zemlja Evrope, posle Velike Britanije i Švajcarske, a tri dana posle EU, započeli smo vakcinaciju našeg stanovništva. Do danas smo vakcinisali oko 520.000 ljudi, revakcinisali oko 21.000 i jedina smo zemlja na svetu u kojoj građani mogu da biraju vakcinu”, naglasila je premijerka.

  Brnabićeva je navela da “danas i veće i bogatije države od naše uče od Srbije kako organizovati efikasnu imunizaciju”.

  Govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala, Ana Brnabić je rekla da su pokazali hrabrost i odlučnost, kao i to da je predsednik Vučić najavio tu borbu, a da ju je Vlada stavila u vrh liste svojih prioriteta.

  “Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom uhapsilo je u četvrtak 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se sumnjiči za najteža i najgnusnija i najkrupnija krivična dela”, kazala je Brnabićeva.

  Predsednica Vlade je navela da je tim hapšenjem data snažna i jasna poruka – “Srbija je jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih”.

  Poručila je da se ta borba nastavlja, a da će se posebno fokusirati na one koji su radili za državu, a štitili kriminalce.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE