Haos u prodavnicama i na pumpama: Srbi požurili da nabave zalihe zbog rata u Ukrajini

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  inflacija

  Haos u prodavnicama i na pumpama: Srbi požurili da nabave zalihe zbog rata u Ukrajini

  Na benzinskim pumpama ali i marketima širom Srbije primetne su gužve jer su građani pohrlili da se obezbede gorivoma ali i drugim potrepštinama strahujući da li će ih zbog rata u Ukraijini biti dovoljno.

  Haos na pumpama gde su od sinoć bili redovi nastao je nakon što su neke pumpe istakle obaveštenje o ograničenju točenja goriva i zabrani sipanja u kanistere.

  Redovi na pumpama, građani prave zalihe zbog rata u Ukrajini

  Inspekcija je nakon kontrole utvrdila povredu Zakona o zaštiti potrošača na više maloprodajnih mesta nafte i naftnih derivata na kojima su trgovci istakli obaveštenja o ograničenju u količini prodaje.

  Naloženo je otklanjanje nedostatka, a za ovaj prekršaj je propisana fiksna kazna u iznosu od 50.000 dinara.

   

  Sudeći prema informaciajama i objavama na društvenim mrežama rafovi u nekim radnjama se prazne a u nekima su velike guzve i primetno je da građani kupuju u većim količinama i prave zalihe.

  Mnogi komentarišu i pitaju se šta se tačno dešava.

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas građanima Srbije preko svog naloga na Instagramu i poručio im da ne nasedaju na trikove i provokacije koje govore da nema dovoljno nafte, naftnih derivata ili da neće biti dovoljno hrane.

  Kako je rekao, svega ima dovoljno i nema potrebe za panikom zbog rata u Ukrajini.

  Biće dovoljno hrane, dovoljno benzina i svega što nam je potrebno I nema potrebe da građani bilo gde žure, niti da bilo šta posebno traže.

  “Ponašajte se normalno kao i svakog drugog dana”, poručio je predsednik.

  PKS: U radnjama ima svih namirnica, ne praviti zalihe

  Iz Privredne komore sapšteno je da su svi trgovinski lanci u Srbiji uredno snabdeveni svim vrstama namirnica, da na zalihama je dovoljno robe i da nema potreba da potrošači prave zalihe i plaše se eventualnih nestašica.

  Sekretar Udruženja za trgovinu PKS Žarko Malinović naveo je da, iako se danas beleži rast tražnje za osnovnim životnim namirnicama, situacija na terenu pokazuje da u prodavnicama ima dovoljno svega.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE