Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Guverner Teksasa protiv Bajdena: Zabranio NAMETANJE VAKCINACIJE

  Guverner američke države Teksas, republikanac Greg Abot, izdao je naredbu kojom se zabranjuje kompanijama da primoravaju zaposlene da se vakcinišu protiv korone, i pozvao državne zakonodavce da usvoje ovu praksu.

  Ovo se dešava u momentu kada administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena, inače demokrate, uvodi pravilo da kompanije koje imaju više od 100 zaposlenih moraju da zahtevaju od zaposlenih da se vakcinišu ili da se nedeljno testiraju na koronu.

  Nekoliko velikih kompanija u Teksasu, uključujući Teksas Erlajns i Sautvest Erlajns, saopštilo je da se će se pridržavati federativnog zakona.

  „Vakcina protiv korona virusa je sigurna i efikasna, korisna i predstavlja najbolju odbranu protiv virusa, ali bi trebalo da ostane dobrovoljna, a ne nametnuta“, smatra Abot.

  Istakao je da „nijedan subjekt u Teksasu“ ne može tražiti dokaz o vakcinaciji ni od nijednog pojedinca, uključujući zaposlene ili korisnike.

  Inače, Abot je i sam vakcinisan, a nakon vakcinacije i pozitivan na koronu.

  Abot je ranije zabranjivao da se nameće vakcinacija u državnim ustanovama, a privatnim kompanijama je bilo dozovoljeno da sprovode svoja pravila.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE