Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić: Uskoro dozvola za 1,5 miliona doza srpskog „Sputnjika V“

  Srbija će uskoro imati dozvolu svih agencija za lekove za upotrebu ruske vakcine „Sputnjik V“ proizvedene u Srbiji, najavio je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da vakcina Moderna u Srbiju stiže u novembru.

  Predsednik rekao je da će treću dozu vakcine protiv koronavirusa primiti u roku od sedam dana i dodao da će ponovo primiti kinesku vakcinu Sinofarm.

  Vučić je novinarima u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) rekao i da će Srbija uskoro imati dozvolu svih agencija za lekove za upotrebu ruske vakcine „Sputnjik V“ proizvedene u Srbiji.

  Prema njegovim rečima, proizvedeno je oko 1,5 miliona doza, odnosno po 750.000 prve i druge komponente.

  Istakao je i da fabrika za Sinofarm vakcine, koja je trenutno u izgradnji, „napreduje brzo“ i dodao da će Srbija u početku puniti i pakovati te vakcine, ali da se radi i na širenju kapaciteta za proizvodnju.

  „Verujem da ćemo te nove vakcine koje će se pojaviti za četiri, pet meseci, pretpostavljam kineska i američka, da ćemo mi od leta sledeće godine imati te vakcine u proizvodnji“, ocenio je Vučić.

  Vučić je kazao i da je Srbija nabavila nove lekove protiv koronavirusa i da će biti prva zemlja u Evropi koja će imati „MSD“ lek.

  „To su pilule koje koštaju 400 i nešto dolara, mi to nabavljamo za naše ljude. Nadam se da će naša agencija, posle američke agencije za lekove to odobriti i mi ćemo za mesec dana imati već lekove u Srbiji“, izjavio je Vučić.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife, Agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE