Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Google, Alfabet

  Gugl obećao Grčkoj 20.000 radnih mesta

  Gugl je objavio plan da u Grčkoj uspostavi svoju infrastrukturu „usluga u oblaku“, obećavajući da će u toj zemlji do kraja ove decenije otvoriti skoro 20.000 radnih mesta kroz direktne investicije i partnerstva.

  Ovaj potez sledi planove Majkrosofta od pre dve godine da uloži milijardu dolara u stvaranje centara za obradu podataka u blizini Atine.

  „Možemo dramatično povećati i ubrzati inovacije i digitalnu transformaciju u Grčkoj“, rekla je Ader Fok-Martin, predsednica firme Gugl klaud internešnal.

  Ona je najavila i planove za stvaranje istraživačkih centara u dva grčka grada za tehnološku održivost i veštačku inteligenciju koje finansira Gugl, dodajući da se očekuje da će ukupne investicije doneti 2,2 milijarde evra grčkoj ekonomiji do 2030. godine.

  Zvaničnici Gugla nisu dali detalje o planiranoj investiciji kompanije u kreiranje „klaud infrastrukture“ u Grčkoj, niti rokove za projekte.

  Grčka, protest Srbiji

  Grčka, protest Srbiji (Pixabay)

  Grčka je u velikoj meri računala na jačanje svog nekada slabog visokotehnološkog sektora otkako je pre četiri godine izašla iz uzastopnih međunarodnih programa pomoći, nadajući se da će diverzifikovati ekonomiju koja se u velikoj meri oslanja na turizam.

  Investicija Gugla je najnovija u lancu velikih poslovnih poboljšanja, rekao je premijer Kirijakos Micotakis na prezentaciji planova te kompanije.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE