Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Podgorica, grad

  CG na kraju godine ukida „zlatne pasoše“

  Program ekonomskog državljanstva koji je Vlada Crne Gore sprovodila od januara 2019, biće okončan 31. decembra 2022. godine.

  To je potvrdio i premijer u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, na sednici Vlade. On je kazao da je do kraja godine moguće primiti nove aplikacije.

  Abazović je ocenio da je program dobio brojne koristi državi, te da su kroz njega ostvarene vredne investicije i otvorena nova radna mesta.

  Kroz program su strani investitori koji ulože određeni iznos za turističke projekte dobijali crnogorsko državljanstvo. Zbog te prakse, program je kritikovala Evropska komisija, koja je u više navrata pozivala crnogorske vlasti da odustanu od te prakse.

  Dritan Abazović

  Dritan Abazović (Beta/AP)

  Kako je ranije saopšteno, preko programa ekonomskog državljanstva je u budžet Crne Gore kroz takse uplaćeno 29 miliona evra, a do sada su pasoš dobili 447 strana investitora.

  Među primljenim, najbrojniji su državljani Rusije njih 1.211, Kine 257, Libana 81, Ukrajine 54, SAD 151, Južnoafričke Republike 114, Saudijske Arabije 57, Indije 56, dok među aplikantima ima i državljana Australije, UAE, Japana, Kazahstana, Meksika, Filipina, Kanade, Poljske, Turske.

  Izvor: Investitor

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE