Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grupa „Besa“ snimila video spot PROTIV kupovine srpskih proizvoda (VIDEO)

  Grupa „Besa Besa“ pokrenula je kampanju kojom poziva na bojkot srpskih proizvoda na Kosovu, prenosi kosovski portal Ekonomija onlajn. 

  Ta grupa je snimila video-spot pod nazivom „Ne kupujte srpske proizvode“, a tvorac spota je Burim Piraj.

  „Na osnovu brojnih predloga ovih dana, realizovali smo spot za podizanje svesti kako bismo uticali na ljude koji i dalje kupuju srpske proizvode to prestanu da rade“, rekao je Piraj.

  Grupa na društvenoj mreži Facebook ima 55.000 čanova.

  „Srbija neprestano ugrožava bezbednost Kosova, novcem zarađenim od prodaje svojih proizvoda na Kosovu drži srpske paralelne strukture na Kosovu i naoružava se nadom da će se jednog dana srpska vojska vratiti na Kosovo! Danas nema većeg patriotizma nego mirno vladati državom ne kupujući ništa proizvedeno u Srbiji! Neko žrtvuje krv za Kosovo i od nas se traži da precizno filtriramo novac! Kosovo se ne prodaje ni za 10 centi jeftinije!“, navedeno je u opisu grupe.

  I Komora biznisa poziva na bojkot

  Komora biznisa Kosova pridružila se globalnoj, evropskoj i kosovskoj kampanji podrške Ukrajini kojom se poziva na bojkot proizvoda iz Rusije i „onih zemalja koje podržavaju Rusiju, kao što je Srbija“. Komora je pozvala sva preduzeća koja posluju sa srpskim kompanijama, da odmah prekinu saradnju, prenelo je Kosovo pres nedavno.

  Iz Komore biznisa Kosova zahtevaju od Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država i drugih zemalja, uvođenje sankcija i Srbiji.

  „KBK takođe apeluje na kompanije koje posluju sa Srbijom da odmah prekinu saradnju s obzirom na kontinuirane i rastuće teritorijalne pretenzije koje Srbija, kao podrška Rusiji, ima prema Kosovu, dok i dalje drži Kosovo u svom Ustavu“, naveli su tada oni.

  Kako su istakli iz Komore biznisa, Srbija je jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji.

  Izvor: Kosovo online/Ekonomija online

  Foto: Scrn Facebook/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE