Greta Tunberg nagrađena za HUMANOST sa MILION EVRA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Greta Tunberg nagrađena za HUMANOST sa MILION EVRA

  Portugalska Fondacija „Gulbenkain“ dodelila je Greti Tunberg priznanje za rad na polju humanosti. Novčana nagrada koja prati priznanje iznosi milion evra.

  Sedamnaestogodišnja aktivistkinja, nagrađena je za napore koje ulaže u borbu protiv klimatskih promena i ekološku krizu u kojoj je planeta, navodi privatna fondacija u saopštenju, javlja agencija DPA, prenosi RTS.

  Greta Tunberg zahvalila je na ukazanoj časti preko Tvitera: „Ovo mi mnogo znači i nadam se da će mi pomoći da učinim više dobrog”.

  Mlada aktivistkinja, koja je prva osoba kojoj je dodeljeno priznanje, izabrana je među 136 nominovanih kandidata iz 43 zemlje.

  Nagrađena Tunbergova istakla je da će čitava suma, koja predstavlja više novca nego što je ona mogla da zamisli da će ikada dobiti, kroz njenu fondaciju biti usmerena na organizacije i projekte koji se bore protiv klimatskih promena i ekološke degradacije.

  Deo nagrade, 100.000 evra biće namenjeno programu “SOS Amazonia” za borbu protiv koronavirusa u regiji Amazona.

  Ista suma biće prosleđena fondaciji “Stop Ecocide” koja se zalaže da se namerno uništavanje čovekove okoline tretira kao međunarodni kriminal.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE