Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zoran Radojičić

  Gradonačelnik za „neki vid“ kovid propusnica

  Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je pristalica uvođenja „nekog vida“ kovid propusnica i dodao da podaci pokazuju da je broj preminulih među nevakcinisanima nemerljivo veći.

  „Praktično smo sad u situaciji da moramo nekoga da nateramo da brine o svom zdravlju“, rekao je Radojičić, a preneo je Beoinfo.

  Govoreći o lekarima koji su neodlučni oko vakcinacije, Radojičić je ocenio da te dileme najčešće imaju oni lekari koji ne prate medicinsku literaturu.

  „Teško je shvatiti takve stavove, jer onda ispada da ne verujete u celokupan koncept medicine, koja je zasnovana na kliničkim studijama i eksperimentu. Pandemija ima svoju dinamiku, a na nju možemo da utičemo pre svega vakcinacijom“, dodao je on.

  Radojičić je naveo da lekarima treba dati još više prostora da javno govore o padnemiji i da treba usmeriti pažnju na njihovu argumentaciju.

  „Argumentacija i razgovor su najbitniji kako bi građani dobili najadekvatnije informacije, ne vidim drugi način. Čak ni žustre rasprave nisu dobre, naučna argumentacija je najvažnija, a sve drugo je kontraproduktivno“, istakao je on.

  On je najavio da će biti nastavljeno organizovanje tribina za mlade o značaju vakcinacije, kakva je nedavno održana sa korisnicima Doma učenika srednjih škola „Milutin Milanković“.

  Naveo je da se pokazalo da su deca znatiželjna ali da ima utisak da se kod mladih ukorenio stav da je moderno biti protiv vakcinacije, šta je potrebno hitno menjati.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE