Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradonačelnik o DOČEKU u Beogradu: POSLEDNJU REČ daju epidemiolozi

  Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da o dočeku Nove godine u gradu epidemiolozi moraju reći poslednju reč.

  Gradonačelnik Beograda, lekar i član Kriznog štaba Zoran Radojičić rekao je gostujući u Beogradskoj hronici da veruje da će Krizni štab zasedati povodom dočeka Nove godine, a da se grad Beograd priprema za doček i za različite scenarije.

  Naglasio je da Krizni štab treba da kaže poslednju reč da li se dočekuje Nova godina i pod kojim uslovima.

  „U ovom delu Evrope je u padu broj zaraženih. Pandemija ima svoju dinamiku i mora se pratiti taj ritam i prema tome se moramo ponašati. Epidemiolozi su veći stručnjaci od nas i sigurno će reći preciznije. Ne možemo imati ekstremnu situaciju da dve godine budemo izolovani, moraju se tražiti trenuci kada će se živeti normalnije koliko je to moguće“, naveo je Radojičić.

  Prema njegovim rečima, razume zabrinutost epidemiologa, ali smatra da naši epidemiolozi nisu ta opcija da se u svakoj fazi bude izolovano, moraju se pratiti grafikoni.

  „Beograd je spreman za svaki scenario, ukoliko se dozvoli koncert, ako treba, kontrolisaćemo pravila koja se budu postavila“, istakao je gradonačelnik.

  Međutim, kako naglašava, njemu se čini da u ovoj fazi pandemije ima smisla organizovati doček na ovaj način, i da je obezbeđeno 50.000 maski.

  „Epidemiolozi moraju reći poslednju reč. Beograd je spreman za svaku opciju i svojom logistikom možemo podržati svaku opciju“, podvukao je Radojičić.

  Omikron u Srbiji još nije registrovan, ali ako smo išta naučili iz epidemije, to je da nas neće mimoići, dodao je on.

  Izvor: RTS

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE