Gradonačelnik Bora: Kinezi "NAPUNILI" gradsku kasu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradonačelnik Bora: Kinezi “NAPUNILI” gradsku kasu

  Sa 1,8 milijardi dinara koliki je iznosio budžet grada Bora 2018. kada je u decembru većinski vlasnik RTB Bor postala kompanija Ziđin, uvećan je na tri milijarde ove godine.

  Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, iduće godine će, na osnovu projekcija, gradska kasa dostići četiri milijarde dinara, a to znači nove, veće investicije u gradu.

  Broj nezaposlenih koji je na evidenciji NSZ u minule tri godine smanjio se sa šest i po, na tri i po hiljade i to je ogroman pomak, ocenio je na nedavnoj konferenciji za novinare u gradskoj kući Aleksandar Milikić, naglašavajući da se najveći deo Borana, oko dve trećine, zaposlio u Ziđinu, a ostali su se zaposlili uglavnom u preduzećima koja sarađuju sa ovom kompanijom.

  Po njemu, dobri poslovni rezultati kompanija Srbija Ziđin Koper i Ziđin Majning, najviše su doprineli poboljšanju standarda u Boru.

  Prosečna zarada u Boru, ne računajući Ziđin, u 2018. je iznosila oko 53 hiljade, a 2021. godine je 74,5 hiljada dinara.

  U ovoj kompaniji je prosečna plata sa 68.000 u 2018. godini porasla na 98.000 dinara i ima dalju tendenciju rasta, a to se odražava na gradski budžet, čulo se ovom prilikom. Znatno veći gradski budžet, četiri milijarde dinara u idućoj godini, kako je to rekao gradonačelnik Milikić “omogućava da uradimo sve ono što smo započeli”.

  Znatno veće investicije od komunalne infrastrukture do obrazovanja i socijalne zaštite povoljno će uticati na povećanje standarda i poboljšanje uslova života i rada u gradu i borskim selima, kažu nadležni.

  Budžet majdanpečke opštine uvećan je za 3,6 odsto i sada iznosi 1,189 milijardi dinara.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE