Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  GRadić, italija, kuća, jeftina kuća

  Gradić nudi novu rundu jeftinih kuća: Prošla dva puta su nestale za tren

  Sicilijanski gradić Sambuca di Sicilia nakon vrlo uspešnih prodaja 2019. i 2021. priprema i novu licitaciju gradskih nekretnina.

  Italijanski gradići već godinama polako nestaju i sad su počeli nuditi razne pogodnosti kako bi privukli nove stanovnike, na primer, prodaja kuće za evro.

  I iako se neki gradići muče da privuku kupce, neki jednostavno imaju više kupaca od nekretnina ponuđenih na prodaju.

  Sicilijanski gradić Sambuca di Sicilia nakon vrlo uspešnih prodaja 2019. i 2021. priprema i novu aukciju gradskih nekretnina, s tim da će sad početna cena po kući biti tri evra.

  Stranci hrle u ovaj gradić

  “Stranci doslovce hrle u grad da kupe kuću”, rekao je novoizabrani gradonačelnik Giuseppe Cacioppo. Usto, gradonačelnik takođe podstiče potencijalne kupce da posete ovo područje i provere 12 ili više kuća koje će sad biti na prodaju.

  “Trenutak je savršen jer je u Italiji trenutno mnogo turista i zainteresovanih kupaca, a i oni koji nameravaju da posete državu u proleće i leto mogu takođe razgledati nekretnine.”

  Cacioppo takođe navodi da nekretnine sad dostupne su “statički i strukturalno stabilne”, ali zahtevaju renovaciju.

  Gradić Sambuca je postao međunarodno poznat 2019. kad je CNN objavio reportažu o prodaji 16 nekretnina po početnoj ceni od evra. Dve godine kasnije, gradić je licitirao nove nekretnine, ovaj put po početnoj ceni od dva evra po nekretnini.

  Hrvatska opština već 5 godina mladima nudi kuće za 30 CENTI: Evo koji su uslovi

  Iskustvo prve prodaje

  Prva prodaja privukla je međunarodne kupce i u gradić i područje se slilo oko 20 miliona evra (prihodi pansiona, novih trgovina, prometi od ugovora s graditeljima, arhitektima, inženjerima, dizajnerima interijera i javnih beležnika).

  Ono što je takođe znatno olakšalo prodaju gradskih nekretnina je činjenica da je grad bio vlasnik prodavanih kuća, dok u drugim raseljenim italijanskim gradićima, na primer srednjovjekovnom selu Patrica, takve licitacije su vrlo složene jer grad ne uspeva da pronađe sve pravne naslednike i reši imovinsko-pravne odnose.

  Gradska vlast Sambuce preuzela je vlasništvo nad napuštenim gradskim kućama nakon potresa u obližnjoj dolini Belice 1969. zbog kojega su se brojni stanovnici raselili.

  Većina kuća ima i balkone sa ogradom i pogledom na popločene uličice i panoramske terase, ali i izvorna, zeleno obojena drvena vrata ukrašenih svodova i prozora.

  Međutim, velika većina ih je ispunjena zaboravljenim stvarima i hrpama prašnjavog i polomljenog pokućstva i nameštaja te zahteva opsežno renoviranje. U zavisnosti od zatečenog stanja, renovacija najčešće košta između početnih 30.000 evra za jednostavnu adaptaciju pa sve do 200.000 evra ako kupac želi kuću pretvoriti u luksuznu oazu za odmor.

  Italija, hrana

  Italija, hrana (Freepik)

  Zanima li vas nekretnina u Sambuci, znajte da se od vas očekuje polog od 5000 € koji, ako ne uspete kupiti nekretninu, vam se vraća. Naravno, ako vaša ponuda bude najizdašnija, 5000 € postaje osiguranje depozita.

  Kvaka je u tome što se kupovinom kupac obvezuje da će renovirati nekretninu unutar tri godine inače osiguranje depozita prelazi u vlasništvo grada. Ali, gradska vlast je bila vrlo otvorenog uma prema dogovorenim rokovima zbog prethodne pandemije koronavirusa i dopušta više vremena da se odradi renovacija.

  Zanima li vas nekretnina u malenom sicilijanskom gradiću, fotografije i opise dostupnih domova i obrasce za prijavu možete pronaći na zvaničnojj internet stranici grada.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: freepik AI generator

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE