Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  škola, početak školske godine

  Vesić roditeljima osnovaca uštedeo 50 EUR: BG poklanja pakete udžbenika

  Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić objavio je na svom Facebook profilu obaveštenje o pismu koje je poslao roditeljima školaraca.

  On je naveo da je roditeljima preneo lepu vest, a to je da će male Beograđane koji od 1. septembra ove godine kreću u prvi i drugi razred osnovne škole, sačekati besplatan paket udžbenika.

  „Jutros sam poslao pismo roditeljima dece koja će od 1. septembra pohađati prvi i drugi razred u javnim školama u našem gradu i obavestio ih da će osnovni paket besplatnih udžbenika koje je kupio Grad Beograd njihovu decu sačekati u školama od 20. juna“, napisao je Vesić.

  Prema njegovim rečima Grad Beograd je za školsku 2022/23. godinu obezbedio besplatne udžbenike za učenike prvog i drugog razreda javnih osnovnih škola na teritoriji našeg grada.

  Grad Beograd je 31. maja potpisao ugovor o javnoj nabavci za kupovinu osnovnog paketa udžbenike koji čine predmeti: Matematika, Srpski jezik/maternji jezik, Svet oko nas i strani jezik kao obavezan predmet. Odluku o izboru udžbenika donele su škole.

  „U Beogradu prvi i drugi razred u javnim školama pohađa oko 34.000 dece. Na ovaj način pomogli smo 34.000 porodica čija deca pohađaju prvi i drugi razred jer roditelji neće morati da kupuju udžbenike čija je vrednost oko 50 evra po kompletu, zavisno od izadavača“, napisao je Vesić na svom Facebook profilu i dodao da se nastavlja sa ulaganjem u decu Beograda.

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić (BETA)

  „Prošle godine kupili smo 67.000 tableta, besplatne digitalne udžbenike i obezvedili besplatan internet za decu koja pohađaju od 3-6 razreda osnovne škole. Kupili smo štampane udžbenike za prvake i drugake. Nikada Beograd nije ulagao toliko u obrazovanje i srećan sam zbog toga“, naveo je zamenik gradonačelnika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE